22.10.2019

Kärppien A-nuorten joukkue pelasi viikonloppuna Vaasassa syksyn ensimmäisen sarjaturnauksensa. Otteluohjelma turnauksessa oli tiukka, sillä joukkue urakoi kolme ottelua kolmeen päivään. Videolla tarjoillaan tunnelmapaloja Vaasasta sekä tutustutaan lähemmin A-nuorten joukkueeseen.

TUTO Hockey – Kärpät 2-3

Kärpät aloitti turnauksen perjantaina TUTO Hockeyta vastaan. Turusta saapui kokenut joukkue, jonka pelaajat ovat pelanneet jo muutamia vuosia nuorten SM-liigaa. Kamppailuhaaste pienessä kaukalossa oli kova, mutta Kärpät onnistui kiekollisesti pelaamaan vastustajaa ulos. Toisessa erässä Kärpät johti jo lukemin 3-0, ja ylivoiman myötä joukkueelle tarjoutui mahdollisuus kasvattaa johtoasemaansa. Ottelun seuraavasta maalista vastasi kuitenkin TUTO, joka kavensi toisen erän lopussa. Vastustaja sai kavennuksesta selvästi lisävirtaa ja tuli vahvasti kolmanteen erään. Ottelun loppupuolella TUTO pääsi vielä maalin päähän, mutta Kärpät onnistui säilyttämään johtoasemansa ja nappasi mukaansa täyden pistepotin.

Kärpät – Tappara 0-7

Turnaus jatkui lauantaina aamupäivästä, kun Kärpät kohtasi Tapparan. Päävalmentaja Ville Mäntymaan mukaan joukkue pelasi hyvin viidellä viittä vastaan.

Kokonaisuudessaan tuo ottelu oli meiltä ehkä jopa parasta kokonaisvaltaista pelaamista. Annettiin kuitenkin liikaa ylivoimahyökkäyksiä, joissa kaveri oli tehokas ja sitä kautta teki tarvittavat maalit ja voitti ottelun. Suorahyökkäysten puolustaminen ja pelin tasapaino olisivat voineet olla parempia.

Kärpät – HIFK 2-0

Sunnuntaina edessä oli turnauksen viimeinen ja pelin vaatimusten kannalta kovin peli. HIFK oli hyvässä lennossa ja tuli otteluun hyvällä itseluottamuksella. Ensimmäinen erä oli hyvin tasainen. HIFK hallitsi toisen erän alkua, mutta sen jälkeen Kärpät otti ohjat käsiinsä.

Kolmas erä oli meiltä vahvaa pelaamista. Hieno juttu, että saatiin siihen loppuun palkinnot myös maalien muodossa ja sitä kautta kolme pistettä. Hyvä ja vauhdikas ottelu, jossa jokainen pelaaja oli varmasti äärimmillään oman pelinsä kanssa. Tällaiset taistelut kehittävät ja vievät eteenpäin nuoria pelaajia.

Viikonlopun kokonaissaldoksi muodostui kuusi pistettä, ja Kärpät on tällä hetkellä sarjataulukossa toisena. Päävalmentaja on tyytyväinen sarjaturnauksen antiin.

Todella tasokas sarjaturnaus. Nuorten SM-liiga on tänä vuonna erittäin hyvätasoinen. Periaatteessa kuka vaan voi voittaa kenet vaan. Sitä kautta pelin vaatimukset ovat huipussaan jokaisessa yksittäisessä ottelussa. Kova usko ja luotto on siihen, että tämä sarja vie hyvin yksilöä eteenpäin niin pelillisesti kuin myös henkisellä puolella. Tulee tasaisia, kovia pelejä, ja mitataan myös sitä henkistä kanttia.

A-nuorten pelit jatkuvat jälleen perjantaina 25.10. Porissa Ässiä vastaan.

Lauantaina 26.10. Kärpät kohtaa Raksilassa Jokerit kello 18:00. Otteluun on vapaa pääsy. Tervetuloa kannustamaan Kärpät voittoon!