25.09.2019

Oulun Kärpät kärsi kauden ensimmäisen tappionsa tänään tiistaina, kun Tappara vei voiton kotiluolassaan maalein 3–2. Tasaisesti edennyt peli pysyi loppuun asti jännittävänä. Erityisen mieleenpainuva tapahtuma oli, kun Liigassa ensiesiintymiset tehneet Rädyn veljet loivat Kärppien toisen maalin. Seuraavaksi Kärpät valmistautuu perhepeliin.

Kärpät ja Tappara olivat selvinneet Liigassa voitosta voittoon, mutta tänään toisen kohtalo oli olla häviäjä. Tällä kertaa kirvespaidat olivat maalin verran vahvempia ja veivät pisteet 3–2 (0–1, 1–0, 2–1).

1.erä

Tappara aloitti voimakkaasti ja kotijoukkueen hyökkääjät loivat useita tilanteita Patrik Rybarin maalille. Kärpät kesti myllytyksen ja iski ensimmäisen kerran. Viikonloppuna kolme maalia viimeistellyt Otto Karvinen jatkoi maalitehtailuaan, kun mies ajoi laidalta kohti Christian Heljankoa ja nosti kiekon ohi maalivahdin. Erä jatkui tasaisissa merkeissä. Tappara oli lähellä tasoitusta, mutta Niko Ojamäen laukaus kolisutti vain tolppaa ja ylärimaa eikä kiekko ylittänyt kokonaan maaliviivaa. Ottelun alkuminuuteilla Aku ja Aatu Räty luistelivat ensipiirtonsa Liiga-jäillä.

2.erä

Tasaisissa merkeissä pelattiin myös toinen erä. Kärpät onnistui pitämään kiekkoa enemmän, mutta laadukkaat maalipaikat olivat kiven alla. Karvinen tarjoili loistopaikan Aleksi Mäkelälle, joka laukoi läheltä maalia Heljankoa suojuksiin. Tappara onnistui tasoituksessa 26. peliminuutilla. Otto Rauhala odotti kärsivällisesti ja löysi Sami Moilasen, joka laittoi kiekon pussiin. Ottelussa jaettiin ahkerasti taklauksia, joka kertoo pelin hengestä oleellisen.

3.erä

Päätöserässä nähtiin kolme maalia, joista kaksi teki Tappara. Pelin 46. minuutti oli synkkä vierasjoukkueelle, sillä tuolloin omissa soi kahdesti. Ensin Ojamäki ohjasi Valtteri Kemiläisen viivakudin maaliin ja hetken päästä Moilanen vei toisella osumallaan Tapparan johtoon 3–1.

Erän puolivälissä Kärpät kavensi eron yhteen maaliin. Mikko Manner vei ylivoimatilanteeseen molemmat Rädyt jäälle ja pojat kiittivät luottamuksesta. Aatu Räty syötti Aku Rädylle maalin viereen, mistä isoveli veivasi kiekon maalivahdin taakse. Kärpät haki tasoitusta ilman Rybaria tolppien välissä, mutta Tappara kesti loppuun asti. Näin ollen ottelu päättyi isäntien voittoon 3–2 ja Kärpille merkitään kauden avaustappio.

Kärppien maalivahti Rybar torjui ottelussa 24 laukausta ja Tapparan Heljanko 28.

Vastuuvalmentaja Manner kertoi suoraan, että Tappara oli tänään parempi, mutta kehui myös omiensa pelaamista suuresti.

Saatiin hyvä loppukiri aikaiseksi. Tappara oli tosi vahva ja mittaa kärsivällisyyttä, sillä he ovat vahvoja etenkin päätypelissä. Toi musta minuutti kolmannessa erässä oli lannistaa meidät, mutta saatiin taistelu päälle. Tappara oli tuon verran parempi, mutta taistelupeli ja yritetään parantaa seuraavaan kertaan.

Manner antoi kehuja myös Rädyille. Liiga-debyyttejä on tehty helpoimmissakin paikoissa, mutta hänen mielestään nuoret ottivat haasteen hyvin vastaan.

Voi olla ylpeä pojista. Varsinkin kun he värkkäsivät maalin. Sieltä on tulossa hyvää lahjakkuutta. Jokaisessa seurassa se valtikka vaihtuu jossain vaiheessa, niin he edustavat sitä nuoruutta.

Tänään päättyi Kärppien kolmen ottelun mittainen vieraspelijakso ja joukkue suuntaa takaisin Ouluun. Ensi lauantaina Raksilassa tapahtuu todella paljon, sillä teemaottelu Ilvestä vastaan on suosiotaan kasvattanut perhepeli. Luvassa on muun muassa Kärppien kanssa luistelua, halvat otteluliput sekä Locker Room Sale, missä tarjolla on esimerkiksi pelaajien käyttämiä pelipaitoja ja mailoja. Lisää aiheesta voi lukea artikkelistamme TÄSTÄ.