25.10.2019

Kärpät urakoi perjantai-illan ottelussa KalPaa vastaan komeat seitsemän maalia. Jakub Krejcik oli liekeissä ja onnistui tekemään kypärätempun ensimmäistä kertaa ammattilaisurallaan. Huomenna joukkue pelaa jo Hämeenlinnassa.

Oulun Kärpät ei antanut armoa kuopiolaisille vierailleen vaan vei kotiottelussa selvän voiton lukemin 7-1 (2-0, 1-1, 4-0). Kentällä nähtiin useita onnistujia, joista kirkkaimpana loisti kolme kertaa maalipuiden väliin osunut Jakub Krejcik. Joukkueen ylivoima oli nälkäinen, sillä neljästä ylivoimasta kolme toi maalin.

1.erä

Ottelun alkua voidaan kuvailla energiseksi, sillä molemmat joukkueet onnistuivat luomaan nopeita hyökkäyksiä. Pelin vanhetessa tilanne rauhoittui ja syötöt löysivät paremmin mailasta mailaan. Ottelun avausmaali syntyi Kärpille heti, kun isännät olivat selvinneet alivoimasta. Alivoiman kurko Ludwig Byström päätti vaihtonsa upeasti tykittämällä kiekon siniviivalta maaliin.

KalPa sai jäähyn 13. peliminuutilla ja Kärpät käytti tilaisuutensa hyväksi. Erikoistilanteen viimeisillä sekunneilla Byström ja Julius Junttila loivat tilaa Jakub Krejcikille, joka laukoi kauden avausmaalinsa. Byström ehti olla kaikessa mukana ja hankki vielä erän lopulla itselleen jäähyn, joka ei onneksi kostautunut. KalPa vaihtoi maalivahtinsa Henri Kiviahosta Eero Kilpeläiseen tauon aikana.

2.erä

Molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa toisessa erässä. Kärpät nousi kolmen maalin johtoon erän puolivälissä Julius Junttilan kauniilla maalilla. Ketjukaveri Michal Kristof näytti nopeassa hyökkäyksessä pelisilmäänsä ja tarjoili Junttilalle sellaisen paikan, ettei maalitykki voinut erehtyä. Maali oli Junttilalle kauden toinen. Ensimmäinen syntyi Pelicansia vastaan niin ikään Kristofin tarjoilusta, joten ehkäpä Kärpille on syntynyt pelottava tehokaksikko.

KalPa kavensi ottelun melkein heti. Aleksi Klemetin laukaus upposi verkkoon, mutta kimposi sieltä niin nopeasti pois, että peliä ehdittiin pelata päälle minuutti ennen kuin tilanne päätettiin tarkistaa uudelleen. Erän lopussa molemmat saivat paikkoja, mutta maalivahdit kestivät.

3.erä

Kolmas erä oli Kärpiltä yksi kauden parhaista. Vastustajan verkko heilui peräti neljä kertaa eikä omassa päädyssä syntynyt liikaa vaarallisia tilanteita. Kärppien johtoa kasvattivat Mikko Niemelä, Jesse Puljujärvi sekä kahdesti Krejcik. Tšekkiläispuolustaja onnistui näin ollen rakentamaan hatullisen maaleja ja saikin illan suurimmat aplodit komeasta suorituksestaan.

Maalilla torjunut Patrik Rybar keräsi 12 torjuntaa ottelun aikana. Avauserän pelannut Kiviaho torjui 7 ja Kilpeläinen 17. Kärppien joukoissa neljä pelaajaa vietti kolmen tehopisteen iltaa: Krejcik (3+0), Junttila sekä Byström (1+2) ja Pyörälä (0+3).

Kauden ensimmäisen, toisen ja kolmannen liigamaalinsa tehnyt Krejcik paljasti, että viimeisestä kypärätempusta on ehtinyt kulua tovi. Hän lisäksi kommentoi, ettei joukkue laskenut vauhtia onnistuneen avauserän jälkeen vaan painoi täysillä loppuun asti.

Se oli ammattilaisurani ensimmäinen. Viimeksi tein hattutempun, kun olin ehkä kuusivuotias. Me aloitimme todella hyvin ja pelasimme omaa peliämme. Teimme kolme maalia ja sen jälkeen KalPa teki yhden. Me kuitenkin jatkoimme eteenpäin ja mielestäni ansaitsimme tämän voiton.

Kärpät pelaa huomenna toisen kerran tällä kaudella Hämeenlinnassa. Viime vuoden finaalipari kohtasi kaudenavauksessa, jolloin Kärpät oli maalin verran parempi 3-2. Seuraava Kärppien kotipeli on keskiviikkona sijan alempana olevaa Lukkoa vastaan. On myös hyvä muistuttaa, että Halloween-peli pelataan viikon päästä lauantaina, kun HIFK saapuu vierailulle.

Krejcik uskoo, ettei huomisesta pelistä ole tulossa helppoa.

Siitä on varmuudella tulossa kova ottelu. He lepäsivät tänään, joten he ovat valmistautuneet. Uskon, että olemme tarpeeksi vahvoja kohdataksemme heidät ja voittamaan.

Liput Kärppien kotipeleihin löydät Ticketmasterista.