26.11.2019

Oulun Kärpät jatkaa mielettömässä pelivireessä, kun toinen tulikuuma joukkue JYP kaatui tiistai-iltana Raksilassa 3-1. Maalintekijöitä oli vain yksi molemmista tiimeistä, sillä Jakub Krejcik nakutti jo kauden toisen hatullisensa kotiyleisön edessä. Kärppien voittoputki on jo historiallisissa mitoissa ja perjantaina on mahdollisuus sivuuttaa Liiga-ennätystä.

Kaksi Liigan kärkipään jengiä Kärpät ja JYP tarjosivat odotetusti viihdyttävän, dramaattisen ja upean lätkäillan, kun vaiherikas ottelu päättyi niukalla erolla maalein 3-1 (1-0, 0-1, 2-0). Voittoon tarvittiin koko joukkueen tinkimätöntä aherrusta ja taistelutahtoa sekä yhden tshekkiläispuolustajan maaleja.

1.erä

Molempien joukkueiden tasokkuus näkyi heti alussa. Niin kauniisti kiekko liikkui mailasta toiseen ja maalipaikkoja syntyi liukuhihnalta. Nopea peli tuotti myös jäähyjä, ja avauserän aikana vihellettiinkin neljä jäähyminuuttia molemmille. Maaliverkko heilui kertaalleen tasaviisikoin pelatessa. Julius Junttila tarjosi vahvan hyökkäysvyörytyksen päätteeksi kiekon Jakub Krejcikille, joka peruutti siniviivan keskelle eikä tuntenut armoa tykittäessään pelivälineen verkon perukoille. Huippupaikoista huolimatta tauolle siirryttiin Kärppien 1-0-johtoasemassa.

2.erä

Vauhti ja jännitys jatkui myös toisessa erässä. Molemmat joukkueet pelastivat kiekon maaliviivalta, ja maalivahdit olivat edelleen vahvassa iskussa. Jos ensimmäinen erä meni Kärppien nimiin, oli JYPin vuoro ottaa toinen. JYP nousi tasoihin erän puolivälin jälkeen, kun Samuli Ratinen onnistui yllättämään Patrik Rybarin. Ennen taukoa JYP sai jäähyn, jolloin päätöserä alkoi isäntien ylivoimalla.

3.erä

Päätöserä oli kuin kirsikka kakun päällä, sillä jäällä nähtiin niin hienoa ja viihdyttävää lätkää, että oksat pois. Kärpät oli rokottaa ylivoimalla, mutta Eetu Laurikainen venyi kumiukkona kiekon tielle ja piti lukemat tasoissa. Sitten oli JYPin vuoro puskea maalille. Erän aikana nähtiin kahden huippupelaajan kädenvääntö, kun Liigan pistepörssin kärkinimi Julius Nättinen sai laukaisuja aikaiseksi, jotka Rybar kuitenkin kesti. Ensin Nättinen löytyi takatolpalta aivan yksinään, muttei onnistunut sieltä lyömään vieraita johtoon. Hetkeä myöhemmin hän pääsi kokeilemaan rangaistuslaukausta, joka päättyi tolppalaukaukseen.

Kun Kärpät oli kestänyt nämä hermoja koetelleet vaiheet, oli jälleen Krejcikin aika nousta valokeilaan. Jari Sailio teki upean ja tavaramerkkisen nousunsa JYP-maalille, missä kiekko jäi elämään ja kulki Julius Hermosen lapaan. Siitä Krejcik kävi hakemassa pelivälineen ja nosti sen häkkiin, kun Laurikainen oli ajautunut liian kauaksi maaliltaan. Tämä osuma ratkaisi pelin. Krejcik teki vielä kolmannen tyhjiin ja sai juhlia jo toista hattutemppua tällä kaudella Raksilassa.

Peli päättyi 3-1 ja Krejcik palkittiin ansaitusti pelin parhaana. Myös Rybarin selkää saa taputtaa, sillä hän otti etenkin päätöserässä useita gameseivereitä. Hänelle merkitään 24 torjuntaa ja virkatoveri Laurikaiselle 36.

Syöttöpisteen ansainnut Hermonen oli muiden kanssa samoilla linjoilla, että peli oli haastava. Kehuja irtosi Rybarille, mutta myös maalivahtiduon toiselle osalle eli Justus Annuselle.

”Ensimmäinen erä oli rikkoinen ja kakkoserä oli JYPin, mutta onneksi saimme kolmannessa pelin käsiin. Rybar on älyttömän hyvä. Meillä on molemmat maalivahdit tosi hyviä ja heihin voi joka pelissä luottaa”

Tämä oli Kärpille jo 11 perättäinen kolmen pisteen voitto. Se on seuraennätys ja koko sarjan paras tulos on enää yhden päässä. Siihen on mahdollisuus yltää perjantaina Helsingissä. Rima voi ylittyä lauantaina, jolloin Kärpät pelaa kotona SaiPaa vastaan.

SaiPa-peli on teemapeli. Saturday Rock’s tuo ottelutapahtumaan uusia mausteita, joista ilmoitetaan tarkemmin lähipäivinä. Saavu siis lauantaina Raksilaan, sillä tätä et halua missata!

Liput: Ticketmaster