29.01.2020

Kärpät poistui Kuopiosta kahta sarjapistettä rikkaampana, kun joukkue kaatoi KalPan voittolaukauskisan jälkeen lukemin 3-4. Michal Kristof onnistui rankkareilla kahdesti.

Pelin tempo oli heti ottelun alusta asti tapissa. Kotijoukkue oli aavistuksen verran terävämpi, ja Patrik Rybar oli avauserässä pariin otteeseen ihmeissään kiekon kanssa. Rybar oli avauserässä virkaveljeään työllistetympi kahdeksalla torjunnallaan. Samu Perhonen torjui KalPa-maalilla neljä laukausta. Kumpikin maalivahti kuitenkin antautui erässä kertaalleen. Ensin Jussi Jokinen pommitti komealla lämärillä puolittaisesta läpiajosta Kärpät 0-1 johtoon, ja reilua minuuttia myöhemmin KalPan Matti Järvinen tasoitti pelin maalin edustalta. Kärpät pääsi kokeilemaan erän toisella puoliskolla ylivoimaansa kahdesti, mutta lisämaaleja ei nähty.

Toisessa erässä sen sijaan ylivoima tuotti tulosta. Kärpät pääsi jauhamaan kahden miehen ylivoimaa, kun Jesse Graham ja Joona Riekkinen ottivat jäähyt peräjälkeen. Juho Lammikko kiitti 1-2 maalin muodossa Jussi Jokisen ja Jakub Krejcikin tarjoilusta. Kärpät oli pelin herra toisessa erässä. Samu Perhonen torjui erässä 12 kertaa, kun Rybar selvisi Kärppien maalilla kolmella torjunnalla.

Kolmannen erän alussa KalPa punnersi itsensä tasoihin Mikko Nuutisen alivoimaosumalla. Nuutinen karkasi vastahyökkäykseen Tommi Jokisen kanssa, ja Jokisen mallikkaasta tarjoilusta oli Nuutisella helppo työ viimeistellä kauden neljäs osumansa. Kärpät nousi vielä hetkellisesti johtoasemaan Jakub Krejcikin osumalla, mutta kotijoukkue iski tasoitusmaalin ajassa 51:01. Kolmannen erän loppu oli railakasta kiekkoilua, mutta maaleja ei lukuisista paikoista huolimatta nähty. Edessä oli jatkoaika.

Jatkoaika käynnistyi erikoisella episodilla, kun kummatkin kultakypärät komennettiin rangaistusaitioon. Balazs Sebok kiinnipitämisestä ja Juho Lammikko sukeltamisesta. Jatkoajan lopussa Jari Sailiolle vihellettiin kaksiminuuttinen vastustajan mailasta kiinni pitämisestä, ja kotijoukkue sai jauhaa jatkoajan viimeisen kaksiminuuttisen ylivoimalla. Maalinteossa ei kuitenkaan onnistuttu, ja ratkaisu siirtyi voittolaukauskilpailuun.

Rankkareilla KalPan Miikka Pitkänen onnistui kerran, ja Kärppien Michal Kristof kahdesti. Näin ollen lisäpiste lähti Kärppien mukaan.

Ottelun lehdistötilaisuus:

Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner piti ottelun lopputulosta oikeudenmukaisena. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa erityisesti kiitosta saivat taisteleva alivoima ja rankkarikisan ratkaisut kaksikko Kristof – Rybar.

Tiukka, tasainen ottelu. Kotijoukkue tuli hyvällä luisteluvoimalla ja nopeustaitavuudella. He myös puolustivat aggressiivisesti ja iskivät vastaan todella kovasti. Loppujen lopuksi 3-3 oli pelin kuvaan nähden ihan oikeudenmukainen lopputulos. Jatkoajalla pelattiin mahtava alivoima, ja slovakkimiehet Michal Kristof ja Patrik Rybar hoitivat rankkarit meidän laariin.

Kärppien pelit jatkuvat perjantaina Hämeenlinnassa. HPK-ottelu käynnistää finaaliuusintojen back-to-backin, sillä lauantaina joukkueet kohtaavat uudemman kerran Raksilassa. Liput lauantaille kätevimmin Ticketmasterista!