03.10.2020

Kärpät onnistui tarjoamaan Lasse Kukkosen uralle sen ansaitseman päätöksen, kun joukkue kaatoi KooKoon kauden 2020 – 21 kotiavauksessa. Ilta päättyi tunteikkaisiin hetkiin Raksilan kaukalossa ottelun jälkeen.

Ottelun avauserä lähti liikkeelle Kärppien hallinnalla, mutta hukatut ylivoimamahdollisuudet kostautuivat. KooKoon Vilmos Galló avasi illan maalinteon ajassa 8:52. Kärppien ylivoima kuitenkin siisuntui ottelun alun vastoinkäymisistä, ja ajassa 11:08 Jussi Jokinen tasoitti pelin. Otto Karvinen vei Kärpät johtoon muutamaa minuuttia myöhemmin, ja ensimmäiselle tauolle lähdettiin Kärppien 2-1 johdossa.

Toisessa erässä erinomaista debyyttiottelua pelannut Samu Tuomaala sai loistavan mahdollisuuden uransa avausmaalille, kun hän pääsi ampumaan rangaistuslaukausta. Harhautus oli erinomainen, eikä maali jäänyt paljosta kiinni. KooKoon Victor Brättström venytti varusteensa juuri ja juuri väliin.

Kärppien illan viimeinen osuma syntyi erän puolivälin jälkeen alivoimalla. Erinomaisessa iskussa ollut Otto Karvinen onnistui riistämään kiekon ja vapautti Michal Kristofin läpiajoon. Slovakkihyökkääjä viimeisteli kauden ensimmäisen osumansa varmasti.

Kolmas erä oli Kärpiltä vahva, vaikka lisämaaleja ei ottelussa syntynytkään. Joel Blomqvist torjui läpi ottelun erinomaisesti ja kirjautti lopulta 15 torjuntaa. Blomqvistille voitto oli liigauran toinen. Ensimmäisen nuori mies nappasi viime torstaina.

Päätösvihellyksen jälkeen oli Lasse Kukkosen juhlien aika. Kukkosen tunteikas puhe ja kunniakierrokset pitivät Oulun Energia Areenan loppuunmyydyn yleisön pauloissaan, eikä kannattajien laulu meinannut vaieta senkään jälkeen, kun illan juhlakalu oli jo jättänyt kaukalon.