21.10.2023

Tampereen Tappara on kuin Oulun Kärpät kymmenen kautta sitten. Hyvä mittari siitä, missä huipulla mennään. Tänään kirvesrinnat antavat Kärpille tilaisuuden katsoa tekemisensä tasoa. Syyskuussa Kärppien ei tarvinnut Tapparaa tavata tietääkseen, että jäljessä ollaan. Nyt voi olla toisin.

Kärpät on kahdeksan ottelun kuntopuntarissa kakkosena Tapparan jälkeen. Viimeisen kahdeksan ottelun perusteella Kärpät on samalla tasolla, erikoistilanteissa jopa edellä. Sarjataulukossa Tappara on kaukana, mutta ero syntyi kauden kahden ensimmäisen viikon aikana syyskuussa.

Kärppien nousujohteista kuntoa väheksyvien lausahdus ”Kärpät voittaa ainoastaan alapuolellaan olevia joukkueita.” No, se pitää paikkansa, mutta niin se voittaa Tapparakin… 🙂 Leikki leikkinä, mutta Liigassa Tappara on näyttänyt todella hyvältä. Siksi se onkin paras mittari tähän päivään.

Tappara putosi CHL-turnauksen jatkosta tiistaina Sveitsin Bielissä, jossa mentiin kuin Monzassa. Televisiosta peli näytti kuin nopeutetulta. Isännät voittivat 6-3, mutta vauhti teki vaikutuksen. Eilen Tappara pelasi Liigassa Saimaan Palloa vastaan ja karkasi heti alussa. Kärjen ja sarjajumbon ero oli selvä.

Tamperelaisten alkukauden meno Liigassa on ollut vakuuttavaa. Hallitseva mestari on ainoastaan kerran jäänyt pisteittä ja menettänyt koko syksyn aikana kuusi pistettä! Tappara on kerännyt syksyn liigapisteistä kuutta pinnaa vaille maksimin!!!

Tämän hetken mielenkiintoisimmat Tappara-nimet ovat nuoret Petteri Puhakka ja Oiva Keskinen. Kärppien junioreissakin pelannut Puhakka teki kaksi maalia tiistaina Sveitsissä ja eilen kolme SaiPan verkkoon. Toinen nuori tehomies Oiva Keskinen kiinnostaa jo sukunsakin kautta. Kiekkoleijona ja legenda Esa ”Essi” Keskinen on Oivan setä. Oiva Keskinen johtaa tulokkaiden pistepörssiä.

Tapparan peli on viikon kolmas, Kärpät lähtee viikon toiseen iltaansa. Luvassa on kiekkoviikon helmi, jossa parin viime vuosikymmenen parhaat suomalaiset seurajoukkueet mittaavat päiväkuntoaan. Peli ei kuitenkaan ole vain peli pitkässä runkosarjassa, vaan todellakin se oman tason mittaus.

Maalijuhlaa en odota ja uskon kolmen tekomaalin riittävän. Kärppien on selvittävä Tapparan kahden miehen syväkarvauksesta. Alta pois ja vastaiskuun. Kahden viime pelin vertailussa Kärppien erikoistilannepelaaminen kestää vertailun, mutta kestääkö keskinäisessä pelissä?

Kummallakin joukkueella on erikoistilanteiden spesialistinsa. Läksyt on varmasti luettu ja videot opiskeltu, joten tieto on, tekeminen ratkaisee. Toivottavasti kumpikin saa mitä ansaitsee. Yleensä niin käy. Tuloksesta huolimatta, kumpikin saa tietoa itsestään.

Tappara on paljolti kiekosta ”elävä” joukkue. Kärppien aloittajat ovat lähtökohtaisesti kirvesrintoja parempia, joten kaapimalla aloitukset omille, on kiekollinen etu harvemmin Tapparalla.

Kärppien uushankinta Noel Gunler on kasteensa saanut. Tänään mies pääsee haastamaan Liigan kovimman vastustajan. Tässä illassa on sankarin viitta tarjolla, toivottavasti Kärppien uusi hurrikaani on valmis – ja tehokas.

Ari “Stenkka” Steniuksen ennakon tarjoaa:

Kärppien kokoonpano tänään:

Koivunen – Bunnaman – Gunler
Turunen – Kemppainen – Antonen
Junttila – Tiivola – Björkqvist
Antti-Roiko – Hyry – Anttila
Heikkala

Koivisto – Paaso
Kivistö – Jandus
Ohtamaa – Olkkonen

Westerholm
(Kokko)