28.02.2020

Perjantai-iltana Kuopion Olvi Areenalla yleisö sai nauttia lätkäviihteestä koko rahan edestä, kun pudotuspelipaikasta taisteleva KalPa isännöi Kärppiä. Jatkoajalle venyneestä ottelusta Kärpille jäi haaviin yksi piste.

Kotijoukkue KalPa lähti illan otteluun aikeinaan vahvistaa pudotuspeliasemaansa ja Kärpät puolestaan paikkaansa sarjan kärjessä. Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet onnistuivat luomaan hyviä maalitilanteita, ja ottelun avausosumaa saalistettiin innokkaasti. Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä tehtiin ajassa 12:08, kun Jussi Jokiselle vihellettiin jäähy korkeasta mailasta. Kärpät selvitti ensimmäisen alivoimatilanteensa, ja ottelun avausisku jäi vielä näkemättä.

Kun ensimmäistä erää oli jäljellä enää pari minuuttia, KalPan kultakypärä Kai Kantola vei puolustaja Otto Huttusen ja hyökkääjä Balazs Sebokin esityöstä kotijoukkueen 1-0 johtoon. Enempää maaleja ei avauserässä nähty.

Ensimmäisen erän tapaan toiseen erään tultaessa molemmat joukkueet taistelivat kiivaasti ottelun seuraavasta osumasta. Ajassa 26:52 KalPa pääsi toistamiseen ylivoimalle, kun kapteeni Lasse Kukkonen lähti istumaan kahden minuutin rangaistusta koukkaamisesta. Kärppien onnistui kuitenkin pitää maalinsa puhtaana erikoistilanteen ajan eikä lisäosumia syntynyt.

Illan ensimmäinen KalPa-rangaistus nähtiin vasta toisen erän puolivälin jälkeen, kun puolestaan KalPan kapteenille, Tommi Jokiselle, vihellettiin jäähy koukkaamisesta. Kärppien ykkösketju näytti osaamistaan, kun hyökkääjät Mika Pyörälä ja Juho Lammikko valmistelivat paikan tasoitukseen, ja ketjun kolmas lenkki, Jesse Puljujärvi, tarttui tähän. Puljujärven osuma oli hyökkääjälle kauden 50. tehopiste.

Kärpät pääsi uudelleen ylivoimalle aivan toisen erän lopussa, kun KalPan Joona Riekkinen määrättiin istumaan kaksiminuuttista kiinnipitämisestä. Kärpät pääsi aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla, mutta kiekko ei päätynyt maaliin saakka tämän rangaistuksen aikana.

Seuraava ylivoimatilanne ajassa 43:39 tuotti kuitenkin tulosta, kun Janne Pesonen vei Kärpät ensimmäistä kertaa illan aikana johtoasemaan. Syöttäjiksi Pesosen osumaan merkittiin Julius Junttila sekä Michal Kristof.

Kun kolmatta erää oli jäljellä reilut viisi minuuttia, Pesonen passitettiin jäähyaitioon, ja KalPalle avautui sauma tasoitukseen. Kärppien puolustuspelaaminen pysyi kuitenkin rautaisena, ja maali pidettiin puhtaana. Ajassa 57:49 KalPan valmennus päätti käyttää aikalisän, ja pian kotijoukkueen maalivahti Eero Kilpeläinen luistelikin vaihtoaitioon. Varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla KalPa haki vimmatusti tasoitusta kuudella viittä vastaan, ja onnistuikin aikeissaan, kun puolustaja Jesse Graham viimeisteli KalPalle tasoitusmaalin.

Aivan kolmannen erän viimeisillä sekunneilla Puljujärvi onnistui karkaamaan läpiajoon, mutta Kilpeläinen pysyi visusti kiekon edessä.

Lopulta ottelun ratkaisu venyi jatkoajalle. Tällä kertaa sankarin viitan puki ylleen KalPan kapteeni Tommi Jokinen, joka onnistui ohittamaan kärppävahti Patrik Rybarin ajassa 62:46.

KalPa oli selkeästi onnistunut latauksessa erinomaisesti, ja oli ensimmäisessä erässä tosi kamppailuvahva ja nopea, niin kuin varmasti uumoiltiinkin. Mutta me ei pystytty vastaamaan siihen heidän hyvään pelaamiseen. Se oli selkeästi KalPalta todella vahva erä. Pystyttiin kuitenkin parantamaan toiseen ja kolmanteen erään. Lopulta se olikin aika tasainen peli. Lopputulos oli tällä kertaa varmasti ihan oikeudenmukainen,

komentoi Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Kärppien peliviikko jatkuu heti huomenna, kun jyväskyläläisseura JYP saapuu vieraaksi Raksilaan.

Kärpät – JYP lauantaina 29.2. kello 17:00 Oulun Energia Areenalla