23.11.2019

Oulun Kärpät jatkaa voittojen tiellä, kun lauantain ottelussa joukkue haki tiukan voiton Porista. Maaleilla ei mässäilty Isomäellä ja oman päädyn suojeleminen nousikin vahvasti esiin.

Kärpät oli tyly vieras ja jätti isäntäjoukkue Porin Ässät tyhjin käsin maalein 1-3 (0-2, 0-0, 1-1). Ottelu oli pääosin sarjakärjen kontrollissa, mutta Ässien kavennusmaali oli kääntää ottelun päälaelleen. Maalivahtipeli ja oikeilla hetkillä onnistumiset olivat suuressa osassa. Kapteeni Lasse Kukkonen paljasti pelin jälkeen, että joukkue halusi pelata erityisesti eilen loukkaantuneelle Aleksi Mäkelälle.

1.erä

Isomäen lämmin tunnelma kannusti pelaajia aloittamaan pelin sähäkästi. Maalitilanteita syntyi heti, ja avausmaali syntyi 6. peliminuutilla Lasse Kukkosen röyhkeyden kautta. Kärpillä oli pitkä hyökkäys päällä. Radek Koblizek ja Tino Metsävainio kuljettivat kiekkoa laidoilla, kunnes Metsävainio löysi maalille päätyneen Kukkosen, joka ovelasti sujautti pelivälineen maalivahdin jalkojen välistä häkkiin. Maali oli Kukkoselle kauden toinen. Tästä tilanteesta kului ainoastaan 35 sekuntia ja toinen Kärppäikoni Mika Pyörälä iski. Jesse Puljujärvi sekä Juho Lammikko loivat painetta, ja Pyörälä päätti vahvan vyörytyksen laittamalla pomppineen irtokiekon Ässien maaliin. Isäntien valmennus reagoi tilanteeseen ottamalla aikalisän. Kolmanteen maaliin oli myös paikat, kun Kärpät pelasi ylivoimaa erän viimeiset hetket.

2.erä

Lukemiin ei tullut muutoksia seuraavalla kaksikymmenminuuttisella. Kärpät sai rakennettua hyviä ja ehjiä hyökkäyksiä. Lähimpänä kävi Michal Kristof, jolla oli edessään puolityhjä maali, mutta laukaus suuntasi epäonnisesti sivuverkkoon. Ässät oli päästä peliin mukaan nopean vastahyökkäyksen kautta. Rouva Fortuna suosi tällä kertaa Kärppiä, kun Lenni Killinen osui tolppaan ja takaiskulta säästyttiin. Erän ainoa tilastomerkintä tuli Ässien Edwin Hedbergille, joka sai koukkaamisesta jäähyn.

3.erä

Ottelussa nähtiin jännittävä päätöserä. Ässät onnistui viimein rikkomaan Justus Annusen nollan, kun kultakypärää kantanut Tylor Spink sai mailansa irtokiekkoon. Kavennusmaali antoi selkeästi uutta toivoa isännille ja Kärppien puolustus oli kovassa puristuksessa pitäessään pisteistä kiinni. Julius Junttila karkasi eiliseen tapaan jälleen läpiajoon, mutta tämä yritys ei tuonut palkintoa. Katsomosta ei poistuttu aikaisin, sillä Ässät pääsi ylivoimalle 58. peliminuutilla. Kärpät kuitenkin kesti neljällä kuutta vastaan miehekkään taistelunsa ansiosta. Heti jäähyn loputtua Jari Sailio pääsi lyömään viimeisen naulan tyhjiin ja avasi näin ollen kauden maalitilinsä.

Kärpät voittaa 3-1 ja Annusen saldo tolppien välissä säilyi puhtaana. Nuori torjuja on aloittanut 12 ottelussa ja näistä jokainen on päättynyt voittoon. Hän venyi tänään 21 laukauksen tielle ja virkaveli Danil Tarasov nappasi 30. Illan tehokkain pelaaja oli Mika Pyörälä, joka maalin lisäksi saalisti syötön Jari Sailion osumaan.

Vastuuvalmentaja Mikko Manner kommentoi Kärppien pelin olleen kaksi ensimmäistä erää ehjä. Hän kiitteli joukkuetta, joka ei taipunut kovan paineen alla.

Aloitettiin tosi hyvin. Onnistuttiin tekemään hyvin töitä ja saatiin Ässät ahdinkoon, mutta ei millään saatu jatkettua sitä. Ässät suojasi erinomaisesti omaa maaliaan ja sumputti siihen loistavasti, jolloin meillä laukaisumäärät jäivät pieniksi. Kolmas erä oli kovaa taistelua. Kun Ässät sai avausmaalin, he saivat momentumin ja kotiyleisön taakseen. Meiltä hieno taistelu alivoimalla, ja kiekko tipahti Sailion lapaan ja peli oli ohi. Ei missään tapauksessa ollut helppo työpuhde. Tosi ylpeä saa taas olla jokaisesta joukkueen jäsenestä.

Kukkonen tiivistää viikonlopun onnistuneeksi, mutta lisää saman tien, että tilaa on kehittymiselle. Hän kertoo, että eilen Raumalla nähty vaarallinen tilanne, jossa Aleksi Mäkelä sai laukauksen kasvoihin, vaikutti illan tekemiseen ja antoi pelaajille lisää potkua.

Tuloksellisesti hyvä reissu, mutta pelillisesti haluamme vielä parantaa ja saada ehjiä kuusikymppisiä aikaiseksi. Toiselle pelaaminen ja siitä nauttiminen varmasti näkyi. Isot propsit täytyy antaa Mäkelälle. Kyllä meitä sytytti, miten Mäksä laittoi itseään eilen likoon. Tänään jätkät halusivat pelata hänelle.

Viikonlopun tuloksien myötä Kärppien voittoputki kasvoi nyt kymmeneen. Joukkue vankisti asemaansa sarjan huipulla ja nyt ero toisena olevaan Tapparaan on seitsemän pistettä.

Ensi viikko sisältää kolme ottelua, joista kaksi pelataan kotona. Tiistaina haaste on kivikova, sillä vieraaksi saapuu sarjakolmonen JYP. Viimeisessä joukkueiden välisessä ottelussa riitti draamaa, kun Mikko Niemelä tasoitti pelin viimeisillä sekunneilla ja Juho Lammikko ratkaisi voiton jatkoilla. Perjantaina oululaiset matkaavat Helsinkiin, missä odottaa vaarallinen HIFK, mutta samalla myös ne lukuisat EtäKärpät, joita näkyi myös Satakunnan reissulla kiitettävä määrä. Lauantaina 30. marraskuuta Kärpät mittelee pisteistä SaiPan kanssa.

Saavu siis tiistaina Raksilaan kannustamaan Kärpät kohti hurjaa 11 perättäistä voittoa!