16.11.2019

Oulun Kärpät onnistui pitämään kiinni sarjan kärkipaikasta voittamalla vieraaksi saapuneen Turun Palloseuran vakuuttavasti maalein 6-2. Onnistumisia tuli laajalta rintamalta ja todella tärkeisiin vaiheisiin, sillä molemmat TPS-maalit kuitattiin seuraavissa hyökkäyksissä.

Raksilan lauantai-illassa maaliverkot olivat kovilla, kun Kärpät ja TPS tarjosivat kahdeksan maalin mittelön. Kotiyleisö sai tuulettaa ottelun päätyttyä, kun isännät jatkoivat voittoputkeaan voittamalla 6-2 (3-1, 2-1, 1-0). Jussi Jokinen avasi vihdoin maalihanansa ja Justus Annunen jatkaa voittamattomana.

1.erä

Ottelun ensimmäisessä erässä riitti vauhtia ja jännitystä. Maaleja nähtiin neljä kappaletta, joista kolme syntyi kotijoukkueen mailasta. Ottelun avausmaalia edelsi Michal Kristofin klassinen pujottelu vastustajien lävitse sekä miehen tulinen laukaus. Irtokiekkoon ehti ensimmäisenä Jussi Jokinen, jolle maali oli kauden ensimmäinen. Pelikello ehti vanheta vain kymmenen sekuntia tästä, kun taas helähti TPS:n päädyssä. Janne Pesonen pinkoi vastahyökkäykseen ja tarjoili Radek Koblizekille makean karkin maalin eteen, eikä nuori hyökkääjä voinut kuin maalata.

TPS tuli takaisin peliin, kun Lauri Pajuniemi päätti vastahyökkäyksen komeaan yläkulmalaukaukseen. Kärppiä tämä ei horjuttanut, vaan pelin ensimmäisestä ylivoimasta Shaun Heshka sai pommittaa siniviivalta pelivälineen häkkiin.

Koblizek ja Pesonen juonivat maalin vain 10 sekunnin jälkeen 1-0-osumasta.
2.erä

Toisen erän avauspuoliskossa riitti lujaa vääntöä puolilta toisin, mutta hyvät maalipaikat uupuivat. Vasta 34. peliminuutilla nähtiin seuraava osuma, kun Markus Nurmi toi TPS:n maalin päähän isännistä. Kärppien kosto oli jälleen hirmuinen, sillä 30 sekunnin kuluttua Julius Junttila löysi Kristofin hyökkäysalueen keskeltä ja slovakialainen sai tällätä kauden toisen maalinsa.

Näytti siltä, että tauolle oltiin siirtymässä lukemissa 4-2, mutta TPS otti kaksi jäähyä viimeisillä minuuteilla ja päästi Kärppien pelaajat vyöryttämään maalilla. Eilen maaliennätyksen rikkonut Mika Pyörälä sai syöttörallissa Heshkalta kiekon takaisin ja konkari pääsi laukomaan one timerin sisään. Pyörälä kommentoi heti erän jälkeen, että Heshkalle oli tarkoitus luoda maalipaikka, mutta ei häntä harmittanut tehdä jälleen uutta osumaa Kärpille. Hän myös kertoi olleensa helpottunut, ettei runkosarjan maalimäärä jäänyt siihen 176:en.

3.erä

Kärpät johti päätöserään lähdettäessä kolmella maalilla, mikä saattoi näkyä pelin tempossa. Lisäosumia haettiin silti ahnaasti ja niitä syntyi vielä yksi kappale TPS:n päädyssä. Kärpät pyöritti ylivoimaa TPS:n maalilla ja vierasjoukkue kesti kaksi minuuttia, kunnes jäähyn päätyttyä Junttila löi maalin edessä pomppineen kiekon ohi maalivahti Rasmus Tirrosen. Kärpät haki seitsemättä osumaa vielä, mutta taululle jäätiin lukemiin 6-2.

Justus Annunen jatkaa ilman tappioita Liigassa pysäyttäen 8 TPS-laukausta. Tirronen oli huomattavasti kiireisempi 24 pysäytyksellään. Illan tehokkaimmat olivat Junttila sekä Jokinen, jotka molemmat saivat aikaiseksi tehot 1+2.

Kakkoskentässä Junttilan ja Kristofin kanssa tuhoja tehnyt Jokinen kommentoi ottelun alun olleen tärkeässä roolissa lopputulokseen nähden. Tehty maali helpotti hyökkääjää, joka oli toistaiseksi vain rakentanut tiimikavereille maalipaikkoja.

Hyvä startti meiltä. Se oli sellainen, mitä muut joukkueet täällä varmasti pelkäävät. Saatiin 2-0-johto, ja ehkä se isoin juttu tänään oli, että saatiin molempien kavennusmaalien jälkeen heti tehtyä itse maalit. Tokassa erässä saattoi karata ote heille, mutta tehtiin 4-2-maali. Saatiin vielä ylivoimamaali erän loppuun ja peli pakettiin.

Olen aina ollut pelaaja, joka syöttelee ja tekee paikkoja, mutta minulta odotetaan myös maalien muodossa tulosta, niin oli hienoa saada hanat auki.

Kärpät jatkaa sarjataulukon kärjessä ja illan tulosten myötä kasvattaa eron Tapparaan kolmeen pisteeseen. Voittoputki venyi kahdeksaan ja tarkoitus on nostaa se kymmeneen ensi viikolla, kun edessä on vierasreissut Raumalle ja Poriin.

Seuraavan kerran Kärpät pelaa kotona 26. marraskuuta sarjataulukossa kärkisijoilla majailevaa JYPiä vastaan.