03.06.2020

Kärppien A-Nuorten joukkue toimii alkavalla kaudella nimellä Oulun Kärpät U20 -joukkue. Vuonna 2000 ja sen jälkeen syntyneistä nuorista koostuva Kärppäjoukkue kokoontui seuran edustusjoukkueen tapaan maanantaina 1.6. jälleen Raksilaan. Takana on 2,5 kuukauden omatoiminen treenijakso, ja hiljalleen joukkue palaa normaalimpaan arkeen pienryhmäharjoituksilla.

U20-joukkueen kausi 2019-2020 loppui kesken pudotuspelien maaliskuun puolivälissä. Tästä johtuen pelaajien peruskuntokausi on ollut normaalia pidempi. Joukkueen fysiikkavalmentaja Jenny Uusimaa näkee yhtenä suurimmista haasteista salitreenin puuttumisen.

Pelaajat ovat treenanneet sellaisilla painoilla, joita ovat pystyneet koteihinsa hankkimaan. Nyt on menty nimenomaan peruskuntopainotteisilla treeneillä. Paljon on tehty hommia aerobisella sykealueella, ja tavoitteena on ollut se, että pelaajat olisivat aerobisesti hyvässä kunnossa, kun jäätreenit alkavat. Lisäksi pelaajat ovat tehneet lihaskestävyyspainotteista voimaharjoittelua. Nyt palataan kovasti voimaharjoittelun pariin, kun päästään jälleen saliolosuhteisiin.

Kyllähän tämä on ollut sellaista kivijalan tekemistä, eli peruskestävyyttä, lihaskestävyyttä sekä liikkuvuuksien parantamista. Niiden kautta pyritään luomaan vahva perusta, johon rakentaa,

täydentää päävalmentaja Ville Mäntymaa.

Omatoiminen harjoittelujakso on ollut hyvä mittari pelaajien motivaatiolle ja sitoutumiselle. Harjoittelujakson päätteeksi tehdyt testit antavat rehellisen palautteen siitä, miten valmiita pelaajat ovat olleet ottamaan vastuuta omasta harjoittelustaan ja kehittymisestään.

Valmentajat ovat ohjanneet ja olleet yhteyksissä pelaajiin viikoittain.

Kaikkien kanssa ollaan pidetty muutamat taustakyselyt, joista on saatu elämänhallinnan ja urheilijana elämisen vahvuuksia ja kehityskohtia. Ollaan soiteltu, ja tietokoneen välityksellä ollaan pystytty pitämään myös pelipaikkakohtaiset palaverit pelin kehittämiseksi. Ja totta kai, jos pojilla on ollut jotain kysyttävää, niin aina ollaan niihin pyritty olemaan apuna,

Mäntymaa kertoo.

Fysiikkavalmentaja Uusimaa on käyttänyt pelaajien kontaktointiin myös sosiaalista mediaa.

Meillä on olemassa Facebook-ryhmä, jossa on koko joukkue. Siellä pojat on jaettu pienryhmiin, joissa he julkaisevat päivittäin sen päivän ateriat ja näyttävät sillä tavalla esimerkkiä muille siitä hyvästä ruokavaliosta ja syömisestä. Tähän annettiin pohjalle ravintoluentomateriaalit. Ryhmän jäsenet laittavat myös kohokohdat omasta päivän treenistään videopätkien muodossa. Lisäksi he täyttävät viikoittain myös harjoituspäiväkirjaa ja palauttavat ne aina sunnuntaisin.

Joukkueen työstäminen yhtenäiseksi ja vahvaksi alkaa nyt toden teolla. Pelaajat pääsevät tutustumaan johtoryhmään ja päinvastoin. Joukkuehenkeä lähdetään työstämään yhteisten harjoitteiden sekä arjen kautta.

Ykkösjuttu on se, että pelaajat olisivat hyvässä kunnossa ja mieli heillä kirkas, kun syksyllä aletaan pelaamaan. Lisäksi odotusarvona on, että joukkue olisi hioutunut riittävällä tavalla yhteen ja pelitavat sekä sitä kautta peli olisivat riittävässä kuosissa,

määrittelee päävalmentaja Mäntymaa joukkueen tavoitteet kesäkaudelle.