09.10.2020

Perjantaina pelattiin täyden seitsemän ottelun Liiga-kierros, jossa Kärpät kohtasi HIFK:n Nordiksella. Helsingin iltaan mahtui kymmenen maalia, joista Kärpät nappasi nimiinsä seitsemän. Peräti 14 kärppäpelaajaa ylsi ottelussa tehopisteille.

Ensimmäinen erä ehti vanheta ainoastaan 16 sekuntia, kun Kärpille vihellettiin ottelun ensimmäinen rangaistus. Tuomio langetettiin kapteeni Mika Pyörälälle kampituksesta. Oululaiset onnistuivat selvittämään tämän alivoimatilanteen, ja pian rangaistuksen jälkeen alkukaudesta loistanut hyökkääjä Otto Karvinen viimeisteli Michal Kristofin ja Ludwig Byströmin esityöstä ottelun avausmaalin.

Ajassa 09:53 puolustaja Shaun Heska passitettiin jäähyaitioon niin ikään kampituksesta, mutta Kärpät kesti myös seuraavan kaksiminuuttisen pitäen oman maalinsa puhtaana. Ensimmäisen erän jälkipuoliskolla Kärpät onnistui toistamiseen maalinteossa, kun hyökkääjä Cody Kunyk riisti kiekon isäntäjoukkueelta, ja erän päätteeksi lukemat taululla olivat 0-2.

Toisen erän alkuun hyökkääjä Jari Sailio sai jäähyn koukkaamisesta, mutta Kärppien alivoima kesti tämänkin. Ottelun kolmas maali nähtiin erän puolivälissä, kun puolustaja Libor Sulak laukoi pitelemättömän osuman HIFK:n häkkiin. Pian tämän jälkeen Kärppien 2. ketjussa hyökännyt Julius Hermonen iski ketjutovereidensa Aleksi Mustosen ja Jussi Jokisen avustuksella Kärppien neljännen maalin. Hermosen osuman jälkeen HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen päätti ottaa joukkueelleen aikalisän. Lyhyehkö kuvioiden hiominen kannatti, sillä erän lopussa HIFK:n puolustaja Mikko Kousa pääsi kaventamaan ylivoimalla Hermosen istuessa tuomiotaan kampituksesta.

Kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 1-4. Kapteeni Pyörälä onnistui maalinteossa heti erän alkupuolella, mutta kotijoukkue ei lamaantunut Kärppien viidennestä maalista.  Kunyk sai kaksiminuuttisen koukkaamisesta, jonka aikana ruotsalaishyökkääjä Emil Bemström pääsi kaventamaan entisestään illan lukemia. HIFK:n loppukiri ei jäänyt tähän, sillä vain hetkeä myöhemmin puolustaja Miro Karjalaisen veto löysi tiensä kärppämaalin perukoille. Tässä kohtaa kotijoukkue kutsui maalivahti Frans Tuohimaan vaihtoaitioon antaen tilaa kuudennelle kenttäpelaajalle. Hyökkääjä Jesse Puljujärvi näki tilaisuutensa koittaneen ja vei kiekon väkisin HIFK:n maaliin. Kärppien kuudennen osuman jälkeen Tuohimaa palasi takaisin tolppien väliin, mutta nälkäinen Puljujärvi luisteli suoraan vaihdosta vastustajan maalille laukoen illan viimeisen häkin HIFK-vahdin selän taakse. Ottelu päättyi lopulta Kärppien voitonjuhliin lukemien 3-7 komeillessa taululla.

Pelit jatkuvat heti huomenna lauantaina, kun Kärpät suuntaa Pelicansin vieraaksi. Kiekko tippuu jäähän Lahden Isku areenalla kello 17:00.