26.01.2023

SaiPa – Kärpät 2-8

Olipahan ilta! Maaleja nähtiin enemmän kuin laki sallii, mutta me otamme tämän mieluusti vastaan. Käydään matsia vähän läpi.

Ensimmäiseen erään tuli sama joukkue, joka tiistaina lopetti kotipelin Rauman Lukkoa vastaan kolmen pisteen voittoon. Energinen, taisteleva, riskejä ottava. Näitä adjektiiveja ei ole liiaksi kuulunut peleissä viimeisen kuukauden aikana, mutta nyt ketsuppipulloa on saatu hieman auki. Juhlaottelussaan (500. liigaottelu) Marko Anttila sai ”lakaista” kiekon sisään avausmaalin merkeissä, kun David Rundblad antoi ”lämäripassin” viivasta takatolpille heti erän toisella minuutilla. Ensimmäinen erä oli tästä maalista lähtien Kärppien hallintaa ja illan sankarin Ville Koivusen ensimmäinen merkattiinkin taululle ajassa 07:47. Tämän maalin jälkeen ehdittiin hetki pyöriä molemmissa päissä, kunnes virtuoosi ”Kille” maalasi illan toisen kiertämällä koko hyökkäysalueen ympäri ja tallettamalla kiekon maalin takakulmaan ajassa 11:54. Ensimmäiselle erätauolle mentiin siis vapauttavissa 0-3 lukemissa!

Toiseen erään lähdettiin ottamalla riskejä ja tekemällä kovasti töitä. Se palkitsi, sillä toiseen erään ehdittiin mättämään kokonaisuudessaan VIISI maalia! Carl Jakobsson aloitti talkoot toisen erän viidennen minuutin kohdalla ujuttamalla kiekon SaiPa-vahdin kainalosta. Seuraavana vuorossa oli Ludwig Byström ylivoimalla. Laukaus oli kuin raketti ja se löysi suorinta reittiä verkon perukoille ajassa 28:34. Kille-shown kolmas näytös nähtiin ajassa 13:34, kun mies uitti kiekon SaiPa-maaliin vanhanaikaisella! Hatullinen maaleja täyteen ensimmäistä kertaa Liiga-uralla ja kiekko talteen! Erän ja ottelun kaksi viimeistä kärppämaalia olivat Jakobssonin sekä Teemu Turusen käsialaa ja ne syntyivät peräkkäin, 38:19 sekä 38:53. Tästä erästä jäi käteen tehokkuus ja Koivusen hattutemppu. Kärpät oli todella tehokkaita ja siitä kertoo myös ottelun maaliodottama (xG) Kärpille, 2,29. Oulun Kärpät teki siis n. nelinkertaisen määrän maaleja tähän odottamaan nähden koko ottelussa. Toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 0-8.

Kolmannessa erässä mustakeltainen Kärppälauma nosti jalkaa hieman kaasulta ja SaiPa sai kuin saakin kuparisen rikki, murskaten samalla Leevi Meriläisen unelman nollapelistä. Erässä jaettiin myös hieman jäähyjä, yhteensä 68 minuutin edestä. Mukaan mahtui yksi maalinedustakamppailu kolmen parin voimin, joista jokainen heitettiin jäähyaitioon rauhoittumaan. Tämän lisäksi yhdet kaksiminuuttiset molemmille ja vielä sen lisäksi pieni paini käytösrangaistuksen arvoisesti molemmille joukkueille. Pelillisesti kolmas erä oli hyvin tasaista vääntöä, mutta paikoista huolimatta Kärpät ei onnistunut tekemään lisämaaleja. Kotimatka lyhenee tämän voiton myötä huomattavasti, loppulukemina 2-8!

Viikon peleistä nyt siis 6/9 pistettä omassa taskussa. Lauantaina mitataan näiden voittojen merkitys ja pelin taso, kun hallitseva mestari Tampereen Tappara saapuu Oulun Raksilaan. Tätä matsia ei kannata missata, joten nyt hopihopi osoitteeseen ticketmaster.fi ja varmistamaan liput itselle ja kavereille!