21.04.2022

Syksyllä 2020 pelaajauransa lopettanut Lasse Kukkonen palaa Kärppien organisaatioon. Uuden kehitysjohtajan tehtävänkuvaan kuuluu sekä urheilutoiminnan että koko organisaation yleisen toimintakyvyn kehittäminen.

Kärppien organisaatio vahvistuu tutulla miehellä, kun Lasse Kukkonen aloittaa tehtävänsä Kärppien kehitysjohtajana. Pelaajauran lopettamisen jälkeen Kukkonen on työskennellyt TV-kommentaattorina ja oman yrityksensä, KukkoLasse Oy:n leivissä. Nyt edessä on uusi haaste, kun hän ryhtyy kehittämään Oulun Kärppien toimintaa.

”On hienoa saada taas mahdollisuus olla osa Oulun Kärppiä. Se on ollut minulle aina kunnia-asia kaukalossa, ja se on sitä myös sen ulkopuolella.”

Kukkosen toimenkuva pitää sisällään sekä urheilutoiminnan että koko organisaation yleisen toimintakyvyn kehittämistä. Omalla toiminnallaan hän haluaa edesauttaa Kärppä-yhteisön kasvua ja toimintaa kokonaisvaltaisesti.

”Yhteisöllisyys on isoin asia, mitä pelaajaura minulle opetti. Haluan nyt olla mukana kasvattamassa ja vaalimassa tätä yhteisöä. Se on aina ollut Kärppien ja Pohjois-Suomen valttikortti. Meidän pitää pystyä tekemään parempaa yhteistyötä jokaisella osa-alueella, jos haluamme kehittyä seurana.”


Urheilujohtajan oikea käsi

Urheilupuolella Kukkonen tulee toimimaan tiiviissä yhteistyössä urheilujohtaja Harri Ahon kanssa. Ahon mukaan Lassen osaaminen täydentää Kärppien urheilujohtoa erinomaisesti.

”Lasse varmasti leventää meidän urheilupuolemme hartioita. Pyrkimyksenä on nimenomaan kehittää koko urheilutoimintaa. Hänen pelaajauransa on vielä sen verran lähellä, että hän pystyy sitä kautta tuomaan muun muassa pelaajatarkkailuun arvokasta tietoa. Arjessa hän pystyy sparraamaan valmentajia ja auttamaan meidän nuoria pelaajiamme kasvamaan ja kehittymään huippu-urheilijoiksi.”

Jo viime kaudella Kukkonen oli mukana Kärppien junioripelaajien kehitystyössä, kun hän tuki nuoria pelaajia mentoroinnin avulla. Nyt hän haluaa kehittää Kärppien pelaajapolkua kokonaisvaltaisesti. Lisäksi hän tulee sparraamaan myös Kärppien Liiga- ja U20-joukkueiden valmentajia ja pelaajia.

”Pelaajapolun kehittäminen ja valmennuksen apuna toimiminen ovat tärkeimmät tehtäväni urheilupuolella. Tavoitteenani on tuoda uutta näkökulmaa valmennuksen ja joukkueen arkeen aktiivisella kommunikoinnilla”,

kommentoi Kukkonen.

Kukkonen aloittaa uudessa tehtävässään 1. toukokuuta 2022.