16.09.2020

Lasse Kukkonen palaa Kärppiin yhden ottelun pituisella sopimuksella. Koronaviruksen keskeyttämä kausi ei ollut organisaation mielestä hyväksyttävä loppu Kärppä-ikonin uralle; pelit tulevat päättymään luistimet jalassa, kotiyleisön edessä lokakuun 3. päivä.

Kyseessä on tälle organisaatiolle niin poikkeuksellinen pelaaja, että halusimme antaa sille tarinalle erilaisen päätöksen. Valmennus ja joukkue allekirjoittivat tämän ajatuksen myös. Kaikki tietävät Lassen asenteen. Hän tulee varmasti taistelemaan pelissä vähintään yhtä paljon kuin muukin joukkue,

Oulun Kärpät Oy:n toimitusjohtaja Tommi Virkkunen kertoo idean synnystä.

Kukkosen mukaan viime kevään päätös ei ollut ihan helppoa pureskeltavaa hänelle itselleenkään. Mielenrauha löytyi, mutta kesällä syttynyt kipinä uran erilaiselle lopulle roihahti lopulta tosissaan liekkiin.

Sitä mietti aika paljon, mutta kun tätä ajatusta ei oltu tuotu esille, niin jonkin ajan päästä sen kanssa oli ihan sujut. Kuitenkin se on itselle valtava asia, että saa lopettaa ne pelit luistimet jalassa. Monet minulle tärkeät ihmiset pääsevät nyt onneksi näkemään sen viimeisen pelin. Omat vanhemmat, vaimo ja lapset ovat paikalla ja saan heidän kanssaan yhdessä kokea tämän. Siitä tulee ihan varmasti ikimuistoinen päivä.

”Vielä ei ihan Ranskan ympäriajoa voisi lähteä vetämään”

Kukkonen on pitänyt itsensä liikkeellä viime kauden päättymisen jälkeen. Luonnollisestikin treenaaminen on ollut erilaista, kuin pitkään kauteen valmistautuvan huippu-urheilijan, mutta kroppa tuntuu puolustajan mukaan hyvältä.

Ihan hyvässä kunnossa olen, mutta ei tässä mitään Ranskan ympäriajoa voisi lähteä vetämään. Kesällä tuli liikuttua paljon, ja nyt kun tämän on tiennyt, niin on tullut vähän puntteja kolisteltua ja tehtyä muutakin kuin mukavuusliikuntaa.

Jääharjoittelunkin Kukkonen on jo aloittanut. Matkaa riittävään pelituntumaan on vielä, mutta Kukkonen uskoo, että viimeisestä pelistä selvitään kokemuksella ja rutiinilla; joukkuekavereiden apua unohtamatta.

Nyt on alettu käymään jäällä. Ensin itsekseen, sitten pienryhmissä ja lopulta jossain vaiheessa sitten joukkueen mukaan. Uskon, että selviän pelistä hyvin, sitä vartenhan ne jätkät on siellä, että ne auttaa.

Lasse Kukkosen viimeinen ottelu Kärppien paidassa pelataan 3.10. Raksilassa. Irtoliput kyseiseen Kärpät – KooKoo -otteluun eivät ole vielä myynnissä, mutta tiedotamme asiasta heti, kun lipumyynti aukeaa.