16.11.2019

Oulun Kärpät suuntasi eilisen Pelicans-voiton jälkeen suorinta tietä kotiin, sillä tänään edessä on uusi koitos, kun Turun Palloseura saapuu Oulun Energia Areenalle. Erinomaisessa vireessä seilaava kotijoukkue ei ole vielä tällä kaudella kohdannut turkulaisia, jotka ovat valmentajavaihdoksen jälkeen nousemassa takaisin jaloilleen. Kokoonpanoon on tehty kolme muutosta.

Kärpät ja Pelicans esittivät eilen Lahdessa tasaväkisen näytöksen, jonka ratkaisua saatiin jännittää aina viimeisille minuuteille asti. Kaksi ensimmäistä erää joukkueet tahkosivat nollanollassa, mutta lopulta päätöserässä Juho Lammikko onnistui ohittamaan maalivahdin. Mika Pyörälä varmisti voiton ennätysmaalillaan ja Julius Hermonen sinetöi homman sekunti ennen summeria. Myös tämäniltainen vastustaja TPS pelasi vieraissa ja haki pisteet Kuopiosta 5-2. Molemmille joukkueille palautuminen nouseekin isoon rooliin.

Valmennukselta oli tullut viestiä pelaajille, että lauantaiaamun jääharjoitukset olivat vapaaehtoiset, sillä takana oli ollut öinen pitkä kotimatka. Valmentaja Toni Sihvonen kertoo, ettei ratkaisun taustalla ollut mitään erikoista vaan tarkoituksena on saada pelaajat valmiiksi iltaa varten.

Perjantain vieraspelin jälkeiseen lauantain kotipeliin pelaajat tulevat usein päivällä hallille. Pidämme ottelupalaverit ja lähdetään sitten pelaamaan.

TPS vaihtoi päävalmentajaa marraskuun alussa ja Marko Virtanen on nyt komennossa joukkueen vaihtopenkin takana. Mustavalkopaidat ovat sarjataulukossa sijalla 14 voitettuaan 4 peliä varsinaisella peliajalla. Joukkuetta tähdittävät tutut hahmot, kuten Ilari Filppula, Lauri Korpikoski ja Lauri Pajuniemi. Lisäksi Ruotsista saapuneet Anton Holm sekä Henrik Larsson ovat nauttineet isosta vastuusta, mikä näkyy tehotilastoissa. Rasmus Tirronen on pelannut valtaosan peleistä maalissa ja torjuu myös Kärppiä vastaan.

Kärppien valmennus on tarkkaillut turkulaisten pelejä ja miettinyt keinoja näiden vahvuuksia varten. Sihvonen uskoo valmentajavaihdoksen näkyvän vastustajan riveissä.

TPS on tauon aikana saanut koottua rivejään ja pelasi eilen vahvasti Kuopiossa. Me keskitymme omaan tekemiseen ja tarkkaillaan samalla, mitä mausteita Virtanen on tuonut Tepsiin. Eilisestä pelistä näki, että TPS on vahvasti paineistava joukkue ja pyrkii pelaamaan tiiviillä viisikolla. Mielenkiintoinen peli tulossa.

Kärppien tilanne tolppien välissä on rautaisessa kunnossa. Eilen Patrik Rybar torjui kaikki Pelicansin laukaukset ja ennen taukoa Justus Annunen oli jättänyt HIFK:n nollille. Mikko Manner ylistikin Lahdessa joukkueen maalivahtiosaamista, joka on tuottanut 19 otteluun peräti 7 nollapeliä.

Kokoonpanossa nähdään pari muutosta eiliseen. Jesse Koskenkorva sekä Jari Sailio pelaavat ja vaihtavat paikkoja Tino Metsävainion ja Hermosen kanssa. Annunen torjuu maalissa. Kaikki kentälliset löytyvät alta.

Peli alkaa tuttuun tapaan kello 17.00. Nappaa lippusi kätevästi Ticketmasterista ja säästä energiasi jonottelun sijaan Kärppien kannustukseen! Lippuja voi ostaa oveltakin, MUTTA maksut onnistuvat tänään ainoastaan kortilla tai tasarahalla.

Ja ennen kuin ottelu saadaan käyntiin, jäällä jaetaan palkintoja ja tunnustuksia. Juho Lammikko palkitaan lokakuun parhaana pelaajana ja samalla juhlistetaan Mika Pyörälän maaliennätystä. Speden runkosarjan maalimäärä on nyt 176, eli yksi enemmän kuin Kai Suikkasella. Tervetuloa hallille!

Huom. Pelaajatunnelin lähelle kaukalon kulmaukseen tänä syksynä ilmestynyt Karjala Lounge on tänä iltana avoin kaikille ottelulipun ostaneille (k18). Paikkoja riittää vain nopeimmille.