05.02.2023

KooKoo – Kärpät 4-2

Kärppien kolmen ottelun peliviikko päättyi lauantaina Kouvolaan. Oululaiset olivat napanneet viikon varrella kaksi täyttä pistepottia: keskiviikkona kotona kaatui JYP ja perjantaina vieraissa Jukurit. Lauantain matsia isännöinneeltä KooKoolta ei kuitenkaan pisteitä herunut.

Jo ensimmäisen peliminuutin jälkeen lukemat taululla näyttivät tasalukemia 1-1. Alkuun isäntäjoukkue onnistui hyökkääjä Linus Anderssonin johdolla ajassa 00:41. Vain 19 sekuntia myöhemmin oululaiset kuittasivat Anderssonin osuman. Kapellimestarina toimi Cody Kunyk, joka pyöräytti vanhanaikaisella kiekon maaliin. KooKoo onnistui kuitenkin toistamiseen maalinteossa ensimmäisen erän aikana, ja erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 2-1 johdossa.

Toisen erän alkumetreillä KooKoo kasvatti johtoasemaansa kolmeen yhteen. Maalintekijänä toimi hyökkääjä Teemu Rautiainen. Rautiaisen osuman jälkeen Kärpät vaihtoi tolppien väliin Leevi Meriläisen. Erän aikana vihellettiin neljä kaksiminuuttista – kaksi kappaletta Kärpille, kaksi KooKoolle. Erikoistilanteet päättyivät maaleitta, ja 40 peliminuutin jälkeen kouvolalaiset johtivat iltaa maalein 3-1.

Ottelun päätöserässä Kärpät pääsi vielä kaventamaan lukemia kolmeen kahteen. Osuma oli kultakypärä Teemu Turusen käsialaa. Syöttöpisteen maaliin kirjautti itselleen Joonas Kemppainen. Ajassa 57:36 Meriläinen sai komennon vaihtoaitioon, ja Kärpät lähti hakemaan tasoitusta kuudella viittä vastaan. Verkkoa heilutettiin vielä kertaalleen pelin aikana, mutta oululaisten harmiksi kotijoukkueen toimesta. Tämä tyhjään maaliin lyöty osuma jäi ottelun viimeiseksi, ja sitä myöten lauantain pisteet nappasi nimiinsä KooKoo.

Seuraavan kerran Kärpät pelaa kotikaukalossaan keskiviikkona 08.02., kun Vaasan Sport saapuu vieraaksi Raksilaan.