21.10.2023

Kärpät – Tappara 1-4

Yleisömäärä: 5963

Raksilassa koettiin lauantaina kiekkohuuman täyteinen ilta, kun Kärpät ja Tappara kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa tälle kautta. Oulun Energia Areena oli myyty liki täyteen, ja paikan päälle oli löytänyt runsaasti myös Tapparan kannattajia. Ottelu oli odotetun tiukka, ja loppulukemista huolimatta jännitysnäytelmä piti otteessaan viimeisille peliminuuteille saakka.

Kärpät aloitti ottelun erittäin vahvasti. Ensimmäisessä erässä Kärpille merkittiin peräti 26 laukausta ja kiekonhallinta meni kotijoukkueelle prosentein 68 – 32. Vain avausmaali jäi uupumaan.

Odotettu avausosuma syntyi lopulta ajassa 31:44, mutta vierasjoukkueen toimesta, kun Tappara-hyökkääjä Anton Levtchi onnistui maalinteossa joukkueensa toisella ylivoimalla. Vain hetkeä myöhemmin vieraat rynnistivät kahden maalin johtoon hyökkääjä Otto Sompin mailasta.

Kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 0-2. Upeasti kautensa aloittanut kärppähyökkääjä Aleksi Antti-Roiko onnistui avaamaan kotijoukkueen maalitilin ajassa 45:34. Syötöt maaliin antoivat Arttu Hyry ja Martin Jandus. Tasoitusta Kärpät haki vimmatusti koko loppuerän ajan. Kun varsinaisen peliajan viimeisillä peliminuuteilla Tapparalle vihellettiin jäähy korkeasta mailasta, kotijoukkue otti aikalisän, jonka päätteeksi maalivahti Niclas Westerholm kutsuttiin pois maalinsuulta. Oululaisten harmiksi sekä Somppi että Levtchi onnistuivat molemmat kertaalleen pistämään kiekon tyhjään kärppämaaliin, ja loppulukemiksi kirjattiin 1-4.

Seuraavan peliviikkonsa Kärpät starttaa vieraissa TPS:ää vastaan. Keskiviikkona pelattava ottelu alkaa kello 18.30, ja sitä voit seurata suorana Radio Kalevan ja MTV Katsomon välityksellä.