21.01.2023

Kärpät – HIFK 1-2

Raksilassa nähtiin jälleen klassinen pohjoinen vastaan etelä -asetelma, kun Kärpät ja HIFK kohtasivat toisensa neljännen kerran kuluvalla kaudella. Jännitysnäytelmää oli saapunut seuraamaan yli viisituhatpäinen yleisö, joka pääsi todistamaan tiukkaakin tiukempaa mittelöä joukkueiden kesken.

Ottelun avausmaalin ajassa 04:02 tehtaili HIFK:n Kristian Vesalainen, joka on oululaisyleisölle tuttu ennen kaikkea mestaruuskeväältä 2018. Vesalainen ohjasi maalinedustalta Juha Jääskän syötön kärppäverkkoon ja vei suorituksellaan vieraat 0-1 johtoon. Tämän jälkeen Kärpät pääsi erän aikana kahdesti ylivoimalle, jotka päättyivät lopulta tuloksettomina.

Kotijoukkue tuli ottelussa tasoihin toisessa erässä. Ajassa 33.23 Arttu Hyry pääsi iskemään kiekon maaliin Ville Leskisen syötöstä. Aivan erän viimeisillä hetkillä näytti jo siltä, että erätauolle siirryttäisiin HIFK:n johtoasemassa, kun Jääskä laukoi kiekon maalin perukoille. Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kuitenkin haastoi tilanteen, ja maali mitätöitiin maalivahdin häirinnän vuoksi.

Kolmas erä startattiin tasalukemissa. Aivan erän alussa vieraiden Julius Nättinen viimeisteli HIFK:n toisen maalin, joka merkittiin lopulta ottelun voittomaaliksi.