26.07.2021

9. huhtikuuta Kärppien U20-joukkue sai kaudelleen 2020-2021 hopeanhohtoisen päätöksen, kun tiukka finaalikamppailu Lukkoa vastaan päättyi raumalaisten viedessä nimiinsä joukkueiden välisen kolmannen ja ratkaisevan kohtaamisen. Vaikka tappio tuorekseltaan kirvelikin, oli katkonainen ja poikkeuksellinen kausi kokonaisuudessaan Kärppien osalta hieno suoritus. Kauden päätteeksi viimeiset neljä vuotta Kärppien päävalmentajana toiminut Ville Mäntymaa siirtyi seuran Liiga-joukkueen valmennukseen, ja hänen paikkansa U20-joukkueen johdossa otti Jari Laukkanen.

Laukkanen toimi Kärppien A-nuorten päävalmentaja edellisen kerran kaudella 2010-2011, jonka jälkeen hän siirtyi Kalpan Liiga-joukkueen valmennukseen. Komennus Kuopiossa kesti kolme vuotta, ja kaudet 2014-2017 Laukkanen työskenteli Mestis-joukkue Kajaanin Hokin päävalmentajana. Kevään 2017 jälkeen hän siirtyi valmennustehtävistä Kärppien kehitysvastaavaksi.

“Kehitysvastaavan työ oli aika monipuolinen tehtävänkuva. Pääpiirteittäin se oli sitä, että meidän junioripuolen valmentajien kanssa oltiin päivittäin tekemisissä ja sparrattiin joukkueiden pelistä sekä pelaajista. Aamuisin olin sitten mukana yläaste ikäisten poikien aamujäillä neljänä aamuna viikossa Rädyn Tuomon aisaparina. Lisäksi olimme Juuso Matkaselän kanssa Ahon Harrin apusilminä antamassa näkemyksiä Liiga-joukkueen pelaajiin ja joukkueiden kasaamiseen”,

Laukkanen kertoo.

Vuosinaan kehitysvastaavana Laukkanen on ehtinyt tutustua U20-joukkueen muuhun valmennustiimiin ja johtoryhmään, joten paluu Kärppien alle 20-vuotiaiden päävalmentajaksi on sujunut hyvin.

“Tuttuja ihmisiä ovat, vaikkei aiemmin valmennustyötä ollakaan tehty yhdessä. Sekin on varmasti helpottanut tätä sekä omalta että heidän osaltaan.”

Kauteen 2021-2022 U20-joukkue on aloittanut valmistautumisen jo huhtikuun lopussa. Ensimmäiset neljä viikkoa pyhitettiin fysiikkaharjoittelulle, jonka jälkeen jatkettiin fysiikka- ja jääjaksolla aina siihen saakka, kunnes pelaajat siirtyivät omatoimisen harjoittelun pariin ennen juhannusta.

Alkavan kauden otteluohjelma tulee poikkeamaan aiemmista vuosista. U20 SM-sarjan alkusarjassa pelaa yhteensä 20 joukkuetta ja sen aikana jokainen joukkue kohtaa toisensa kertaalleen. Marraskuun alkuun mennessä pelatun alkusarjan jälkeen 12 joukkuetta jatkaa ylempään jatkosarjaan.

“Siinä on tiivis pätkä kahteen kuukauteen. Tiivis, hyvä rypistys heti kauden alkuun. Viikot harjoitellaan ja viikonloput pelataan”,

Laukkanen valottaa alkavan kauden kulkua.

 

Kärppien alkusarjan otteluohjelma

la 4.9. Kärpät – TPS
su 5.9. Kärpät – KOOVEE
pe 10.9. Kärpät – Lukko
la 18.9. Tappara – Kärpät
su 19.9. HPK – Kärpät
la 25.9. Ässät – Kärpät
su 26.9. TUTO Hockey –  Kärpät
pe 1.10. Kärpät – Sport
la 2.10. RoKi – Kärpät
pe 8.10. Kärpät – Ilves
la 9.10. Jukurit – Kärpät
pe 15.10. Kärpät – Jokerit
la 16.10. Kärpät – HIFK
pe 22.10. Kärpät – SaiPa (Kuopiossa)
la 23.10. Kärpät – JYP (Kuopiossa)
su 24.10. KalPa – Kärpät
la 30.10. Pelicans – Kärpät
su 31.10. KooKoo –  Kärpät
la 6.11. Kärpät – K-Espoo

U20-joukkueen alkusarjan kotiotteluihin on maksuton sisäänpääsy. Tervetuloa syksyllä jälleen Raksilaan ja kannustamaan Kärpät voittoon!