12.05.2022

Artikkelikuva: Riku Laukkanen

Helmikuussa olympiakultaa voittaneet puolustaja Atte Ohtamaa ja hyökkääjä Saku Mäenalanen liittyivät jälleen Leijonien matkaan maajoukkueen toisella leiriviikolla, kun Kärppien Liiga-kausi oli tullut päätökseensä. Kotikisojen valmistautumisjakso on Ohtamaan mukaan ollut hyvin tiivis, ja  valmistavia EHT-otteluita on pelattu muun muassa Tshekin ja Ruotsin maisemissa.

“Meillä on hyvä joukkue sekä mahdollisuudet ja kova halu menestyä. Kotikisat antaa totta kai buustia ja varmasti nähdään sellainen taisteleva ja nälkäinen Leijonat. Ei näin hienoa mahdollisuutta tule kovinkaan monelle uran aikana, että pääsee pelaamaan MM-kotikisoissa – kyllähän se antaa lisää potkua ja virtaa sekä halua onnistua.”

Suomi-fanit ovat keväästä toiseen löytäneet hyvin myös paikan päälle kannustamaan Leijonia. Ohtamaalla onkin luja usko siihen, että sinivalkoinen kotiyleisö tulee auttamaan joukkuetta isosti turnauksen aikana.

“Puitteet ovat kunnossa ja hallissa tulee varmasti olemaan mahtava meininki. Kyllä tässä innolla odotetaan pelien alkamista!”

Leijonien kanssa samassa lohkossa pelaavat Norja, Itävalta, Tshekki, Latvia, USA, Iso-Britannia ja Ruotsi. Turnauksen avausottelussaan Suomi kohtaa Norjan perjantaina 13.5. kello 20:20 alkaen Tampereen Nokia Arenalla. Kotikisojen lohkovaihe päättyy Suomen osalta tiistaina 24.5. Tshekkiä vastaan.

Avausotteluun Ohtamaa lähtee hyvillä fiiliksillä.

“Kova peli on tulossa. Muutama viikko sitten pelattiin Norjaa vastaan kaksi tiukkaa peliä Joensuussa ja Kuopiossa, ja kyllä siellä oli hyvin liikkuva ja taisteleva joukkue vastassa. Kaiken kaikkiaan hienoa päästä vihdoin avaamaan kotikisat.”

Otteluohjelma – Alkulohko B

pe 13.05. klo 20:20
Suomi – Norja

la 14.05. klo 20:20
Latvia – Suomi

ma 16.05. klo 20:20
Suomi – Usa

ke 18.05. klo 20:20
Suomi – Ruotsi

pe 20.05. klo 16:20
Iso-Britannia – Suomi

la 21.05. klo 16:20
Itävalta – Suomi

ti 24.05. klo 20:20
Suomi – Tshekki