01.03.2022

Kärpät on hankkinut kaksi tshekkiläistä pelaajaa siirtotakarajan loppusuoralla. Maalivahti Libor Kasik saapuu Ouluun Tshekin pääsarjasta, Berani Zlinistä. Hyökkääjä Rudolf Cerveny puolestaan saapuu KHL-seura Dinamo Rigasta.

Tshekkimaalivahti Libor Kasik liittyy Oulun Kärppiin loppukauden kattavalla sopimuksella. 29-vuotias Kasik saapuu Ouluun Berani Zlinin organisaatiosta, Tshekin pääsarjasta.

Tällä kaudella Kärpissä suurimman torjuntavastuun kantanut Stanislav Galimov loukkaantui viime viikonloppuna pelatussa HPK – Kärpät -ottelussa, ja arvio toipumisajasta on kolme viikkoa. Runkosarja päättyy Kärppien osalta kolmen viikon päästä kotiotteluun KooKoota vastaan. Otteluita Kärpillä on pelaamatta kahdeksan.

Urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan Kärpät tarvitsi toisen maalivahdin runkosarjan loppusuoralle jakamaan pelikuorman Joel Blomqvistin kanssa.

“Stanislavin loukkaantuminen pakotti meidät reagoimaan. Runkosarjan lopun ottelutahti on tiivis, ja halusimme sen takia vahvistaa maalivahtiosastoamme. Haluamme kiittää Berani Zlinin organisaatiota siitä, että tämä siirto oli mahdollinen.”

Zlinissä syntynyt ja kotikaupunkinsa seuraa suurimman osan urastaan edustanut Libor Kasik on pelannut urallaan 318 runkosarjaottelua ja 40 pudotuspeliottelua Tshekin pääsarjassa torjuntaprosentilla 91,7%. Kasik torjui joukkueensa Tshekin mestaruuteen kaudella 2013 – 2014.

Tällä kaudella Berani Zlinissä pelaamassaan 40 ottelussa Kasikin torjuntaprosentti oli 91,3%.

Libor Kasik matkustaa Ouluun huomenna keskiviikkona, ja on joukkueen vahvuudessa lauantain HIFK-ottelussa. Kasik pelaa Kärpissä numerolla 33.

Pelicansin viime kauden maaliruisku Cerveny täydentää Kärppien hyökkäyksen

Kärppien hyökkäyskalusto puolestaan vahvistuu 32-vuotiaalla Rudolf Cervenyllä. Tshekkihyökkääjän sopimus kattaa loppukauden.

Cerveny on pelannut urallaan Tshekin pääsarjassa, KHL:ssä, SHL:ssä ja Liigassa. Suomessa hän pelasi kaudella 2020 – 2021, kun hän edusti Lahden Pelicansia. 56 runkosarjaottelussa vasemmalta ampuva hyökkääjä kasasi tehot 21+17=38. Viidessä pudotuspeliottelussa hän iski kolme maalia ja lisäsi päälle yhden syöttöpisteen.

Tällä kaudella Cerveny on pelannut KHL:ssä, Dinamo Rigan riveissä 32 ottelua tehoin 7+5=12. Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertoo Cervenyn olevan monipuolinen ja kokenut pelaaja.

“Hän on pelannut tällä kaudella kovia pelejä KHL:ssä, ja viime kaudella osoitti olevansa tuloksentekoon kykenevä pelaaja Liigassa iskemällä 21 maalia. Hän on monipuolinen hyökkääjä, sillä hän pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa.”

Kärpät ei tule enää tekemään pelaajahankintoja kaudelle 2021 – 2022. Liigan siirtotakaraja umpeutuu tänään kello 23:59.

Heikkala lainalle Hermekseen

Pelaajaliikennettä on myös toiseen suuntaan, kun Kärpät lainaa hyökkääjä Ville Heikkalan Kokkolan Hermekseen. Kärpillä on tarpeen tullen mahdollisuus kutsua Heikkala kerran takaisin Ouluun.