01.10.2020

Liigakausi 2020 – 21 käynnistyy tänään yhdellä ottelulla, kun toissakevään finaalipari HPK ja Kärpät iskevät yhteen Hämeenlinnassa. Mikko Manner aloittaa ainakin toistaiseksi viimeisen kautensa Oulun Kärppien peräsimesssä.

Pelaajat, valmentajat, seuratyöntekijät ja kannattajat ovat odottaneet tätä päivää kuin kuuta nousevaa. Siitä on yli 200 päivää, kun Liiga-kiekkoa viimeksi pelattiin, eivätkä järjestelyt kauden aloittamiseksi turvallisesti ole olleet kevyimmästä päästä. Seurat kantavat valtavan vastuun ottelutapahtumien turvallisuudesta.

Liiga ja seurat ovat tehneet suuren työn, jotta kausi päästään aloittamaan. Olen erittäin iloinen pelaajien, mutta ennen kaikkea meidän upeiden kannattajien puolesta. Iso kiitos jokaiselle, joka on ollut mukana mahdollistamassa tätä, että pääsemme aloittamaan kauden turvallisesti. On hienoa, että pystymme toivottamaan kannattajat tervetulleiksi paikan päälle kannustamaan omaa suosikkijoukkuettaan,

vastuuvalmentaja Manner iloitsee.

Kauteen valmistava jakso oli pitkä. 3v3 SuperSeriesin lisäksi Kärpät pelasi kahdeksan täysimittaista harjoitusottelua, joiden tulemana oli kuusi voittoa ja kaksi tappiota.

Olemme nauttineet jokaisesta päivästä pitkän tauon jälkeen. Joukkueeseen kuuluminen ja yhdessäolo ovat hienointa tässä kaikessa. Olemme askel kerrallaan suuntaamassa kohti unelmaamme, eli sitä, että meillä kaikilla joukkueessa olisi hyvä olla ja kokisimme oman panoksemme arvokkaaksi.

HPK:lle nimekkäitä vahvistuksia

Hämeenlinnan Pallokerho onnistui nappaamaan riveihinsä nipun mielenkiintoisia vahvistuksia alkavalle kaudelle. Pitkän kansainvälisen uran tehnyt Ville Koistinen ja maajoukkueen vakiokasvo Petri Kontiola edustavat kokeneempaa osastoa, kun taas Jokereista siirtynyt Eemeli Räsänen ja Detroit Red Wingsin parin vuoden takainen kakkoskierroksen varaus Jared McIsaac kuuluvat lahjakkaiden nuorten pelaajien joukkoon. Kärppiäkin edustanut Juuso Ikonen palaa Liigaan muutaman Ruotsissa ja Pohjois-Amerikassa vietetyn vuoden jälkeen.

HPK:lla on erittäin taitava joukkue, jossa on paljon hyviä persoonia. Sarja tuntuu jälleen kerran astetta kovemmalta, joten tärkeintä onkin pyrkiä kehittämään omaa peliä ja kilpailla kovaa joukkueena,

summaa Manner.

Kunyk palaa vanhaan kotihalliinsa

Kärppien ykkössentteriksi tälle kaudelle hankittu Cody Kunyk hyökkää tänään viimekautista seuraansa vastaan. Kunykin laidoilla viilettävät odotetusti Mika Pyörälä ja Jesse PuljujärviOttelukohtaisella lainasopimuksella Kärppiä vahvistamaan tullut hyökkääjä Janne Kuokkanen nähdään tänään Tino Metsävainion johtaman 4. ketjun laidassa. Kauden 2020-2021 ensimmäisessä Liiga-ottelussa maalia vartioi vasta 18-vuotias Joel Blomqvist. Alla sarja-avauksen kokoonpano kokonaisuudessaan:

Liigakauden avaus HPK – Kärpät tänään Pohjantähti Areenalla kello 18:30! Ottelu suorana lähetyksenä Telia TV:stä, C Moresta ja myös maksutta MTV3:lta!