22.02.2020

Eilisen SaiPa-voiton jälkeen Kärppien bussi suuntasi Kouvolaan. Unelmien kautta pelaava kotijoukkue pyrkii vahvistamaan asemaansa sarjan kolmospaikalla.

Kärpät kaatoi eilen SaiPan lukemin 2-5. Kolmannessa erässä ratkennut ottelu vaati Kärpiltä kaksi nousua maalin takaa rinnalle, ja lopulta Mika Pyörälän kolmannen erän puolivälissä syntynyt maali nosti Kärpät ohi kotijoukkueen. Muista maaleista vastasivat kahdesti osunut Jesse Puljujärvi, Julius Junttila ja Michal Kristof.

Eilen tylyä kohtelua Helsingissä kokenut KooKoo lähtee tänään kiillottamaan kilpeään kotikaukalossa. IFK kaatoi kouvolalaiset eilen suvereenilla esityksellä maalein 4-0. Ottelusta paljon kertoo se, että IFK-vahti Frans Tuohimaalle kirjattiin ottelussa yhteensä 10 torjuntaa. Ison osan kaudesta yhtenä Liigan tulivoimaisimmista hyökkäysjoukkueista pidetty KooKoo on hieman hidastanut tahtiaan tuolla osastolla, mutta voittoja ja sarjapisteitä on ropissut tilille silti tasaiseen tahtiin. Viimeisestä 23 ottelustaan KooKoo on hävinnyt varsinaisella peliajalla vain kahdesti.

Kuluvalla kaudella Kärpät on ollut tästä taisteluparista vahvempi. Lokakuussa Justus Annunen ryösti Kärpille 0-1 voiton Kouvolasta, ja joulukuun alussa Kärpät oli Oulussa vahvempi lukemin 6-3. Joukkueet kohtaavat tämän illan ottelu mukaan lukien vielä kahdesti tällä kaudella. Pudotuspeleissä menestystä hamuava kouvolalaisnippu on myös potentiaalinen vastustaja pudotuspeleissä.

Kärppien eiliseen kokoonpanoon on tehty muutoksia ainoastaan 4. ketjun osalta. Miska Humalojan paikan ketjun keskeltä ottaa tänään Jesse Koskenkorva, ja ketjun oikeassa laidassa nähdään Julius Hermosen tilalla Aku Räty.

Kärppäkapteeni Lasse Kukkosen mukaan tänään vastassa on hyvällä itseluottamuksella pelaava joukkue, joka pelaa hyvää yhteistyökiekkoa.

KooKoo on tiivis ja hyvin valmennettu joukkue, joka uskaltaa pelata kiekon kanssa. Uskoisin, että halli tänään on aika täynnä. Täällä on hyvä buumi päällä. Hieno lauantai-illan peli saadaan varmasti aikaiseksi.