11.01.2020

Kärpät ja Ilves tarjosivat todella tiukan kärkikamppailun Raksilan lauantai-illassa. Moninaisten tasaisten vaiheiden jälkeen peli päättyi lopulta vieraiden juhliin, kun voittomaali syntyi vasta viimeisellä sekunnilla.

Oulun Energia Areenalle oli saapunut katsojia yhteensä 5750, kun sarjakolmonen Tampereen Ilves saapui haastamaan oululaiset isännät. Ilta olikin loppuun asti jännittävä pelin ratketessa vasta jatkoerän päätössekunnilla. Arttu Ruotsalainen ohitti Patrik Rybarin ja Ilves otti lisäpisteen maalein 1–2 (1–1, 0–0, 0–0, 0–1).

1.erä

Kärpät oli vahva avauserän alkutahdit. Isännät pääsivät testaamaan heti Lukas Dostalin refleksejä, mutta myös Ilves näytti kulmahampaitaan yhdellä tolppalaukauksella. Avausmaalia jouduttiin odottamaan erän puoliväliin asti. Tuomari antoi Ilvekselle illan ensimmäisen jäähyn, jonka Jesse Puljujärvi hyödynsi komealla lämärillä. Kiekko liikkui sujuvasti Mika Pyörälältä viivalla odottaneelle Jakub Krejcikille, joka vielä tarjoili Puljujärvelle loistavan paikan, mistä pyssyttää. Taukolukemat olivat lopulta 1–1, sillä Ilveksen Jasse Ikonen löysi tarkalla kudillaan aukon Patrik Rybarin torjunta-asennosta.

2.erä

Lukemat säilyivät huippupaikoista huolimatta muuttumattomina. Kärpät sai pyörittää Ilveksen alueella useiden minuuttien jaksoissa, mutta uhrautuvainen puolustus ei päästänyt isäntiä liian lähelle. Erän paras paikka syntyi Krejcikin keskikaistan lävistyksestä, jossa maalia tarjoiltiin Julius Junttilalle. Dostal pysyi kuitenkin rauhallisena eikä murtunut. Toisessa päädyssä Rybar selviytyi vähemmällä, mutta hänelläkin riitti töitä pitää Eemeli Suomi ja kumppanit poissa maalitilastosta.

3.erä

Pelin luonne ei muuttunut päätöserässäkään. Molemmat joukkueet metsästivät ratkaisevaa maalia, mutta maalivahdit Rybar ja Dostal näyttivät vuorotellen taitojaan heittäytyessään laukausten tielle. Erässä koettiin todella mielenkiintoinen hetki, kun Puljujärvi pujotteli kiekon Ilveksen maaliin. Tätä osumaa ei kuitenkaan hyväksytty, sillä maali oli ehtinyt mennä pois paikoiltaan hetkeä aiemmin. Kärpät pääsi vielä viimeisellä minuutilla ylivoimalle, joka jatkui sitten jatkoerään.

Jatkoerä

Kun Ilves selvitti alivoimansa, peli jatkui loppuun asti neljällä neljää vastaan, mikä puolestaan rajoitti maalitilanteita. Kärpät ei löytänyt keinoja Dostalin ohittamiseen, ja tämä sitten kostautui. Kun peliä oli vain neljä sekuntia jäljellä, Ruotsalainen karkasi läpiajoon ja löi kiekon sisään. Tuomarit joutuivat vielä tarkistamaan, oliko peliaikaa vielä jäljellä. Sitä oli, joten Ilves sai lisäpisteen ja vei lauantai-illan jännärin 1–2.

Maalivahdit olivat suuressa osassa tänään. Liigan parhaimmistoon kuuluvat Rybar ja Dostal tilastoivat molemmat 24 torjuntaa.

Hyökkääjä Jasper Lindsten oli luonnollisesti pettynyt tulokseen, mutta myönsi pelin silti antaneen paljon.

Ihan kohtuullisen hyvä peli oli. Vastustaja oli kova ja pelaaminen oli kovaa. Yleisöllekin tämä oli varmasti viihtyisä ottelu.

Kärppien pelit tamperelaisten kanssa jatkuvat jo ensi keskiviikkona. Silloin Kärpät saa seuraavan haasteen eteensä, kun sarjakakkonen Tappara saapuu haastamaan Raksilan isännät. Liput tuohon otteluun löydät helpoiten Ticketmasterista.

Liput: Ticketmaster