10.03.2020

Rauman Lukko oli tyly vieras Raksilassa. Kärpät ei toipunut Lukon murskaavasta avauserästä ja loppulukemat kirjattiin numeroin 1-5.

Ottelu sai karmeimman mahdollisen alun, kun Kärppien verkko pölisi kolmeen otteeseen reilussa kuudessa minuutissa. Lukolta avauskympin aikana maalinteossa onnistuivat Heikki Liedes, pistepörssin voitosta taisteleva Justin Danforth ja Linus Nyman. Tässä vaiheessa moni katsoja varmasti mietti, ettei ilta voi kauheasti tästä pahentua.

Sitten se paheni.

Ajassa 9:52 Lukko-puolustaja Roni Sevänen taklasi keskialueella kiekotonta Sami Anttilaa pahannäköisesti. Pimeästä kulmasta tullut taklaus yllätti Anttilan täysin, ja 25-vuotias hyökkääjä lyyhistyikin jään pintaan osuman seurauksena. Anttila talutettiin pukusuojiin tutkittavaksi, Sevänen komennettiin suihkun puolelle.

Viiden minuutin ylivoima olisi voinut olla mahdollisuus kirjoittaa illan käsikirjoitusta uusiksi, mutta silloin kun kaikki menee pieleen, kaikki tosiaankin menee pieleen. Justin Danforth iski illan toisella osumallaan Lukon 0-4 johtoon, kun Kärppien ylivoimaa oli kulunut reilut neljäkymmentä sekuntia. Ylivoima ei tuottanut tulosta, ja toinen erä käynnistyi vieraiden komennossa.

Toinen erä oli Kärpiltä parempi, mutta ei riittävästi. Erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Jari Sailion kaksiminuuttinen estämisestä. Kärppien Justus Annuselle oli kirjattu kahden erän jälkeen hikiset 28 torjuntaa. Virkaveli Lassi Lehtinen oli samassa ajassa torjunut 11 laukausta.

Päätöserässä tunteet kuohahtivat, kun Otto Karvinen ja Lukon Kristian Pospisil kohtasivat laidan tuntumassa. Karvinen menetti malttinsa slovakkihyökkääjään ja lopputulemana oli 5+20 minuutin rangaistus väkivaltaisuudesta. Lukon Linus Nyman iski vielä illan toisella osumallaan taululle lukemat 0-5, ennen Kärppien illan ainokaista osumaa. Jari Sailio vastasi illan viimeisestä maalista ajassa 53:55.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner harmitteli epäonnistunutta avauserää.

Lukko oli selkeästi tänään parempi, täytyy vilpittömästi onnitella Pekkaa ja kumppaneita. Itseä harmittaa se, että epäonnistuin kyllä aika totaalisesti oman joukkueen valmistamisessa. Tällaisessa suurseurassa kuuluu esiintyä kotiyleisön edessä paremmin. Me olimme ihan vastaantulijoita ensimmäisessä erässä. Sen jälkeen saatiin näennäistä taistelua jo aikaan, mutta peli oli valitettavasti ohi, kun toisessa erässä ei saatu maaleja aikaan.

Ottelun lehdistötilaisuus:

Kärppien pelit jatkuvat torstaina Vaasassa ja lauantaina runkosarjan viimeisellä ottelulla kotikaukalossa. Lauantaina Kärpät saa vastaansa Porin Ässät.