08.01.2021

Sarjakärki Rauman Lukko varjeli maaliaan täydet 60 minuuttia ja piti pisteet kotonaan maalein 3-0.

Avauserä oli pelillisesti ja lopulta myös tuloksellisesti kotijoukkueen. Energinen Lukko luisteli hyvin ja pelasi vahvaa ja huolellista peliä kiekon kanssa. Palkinto tuosta työstä tuli vasta erän loppuvaiheilla, kun Robin Press pääsi ampumaan illan avausmaalin ajassa 16:36. Kärppien videohaasto ei muuttanut tuomiota.

Debytantti Ville Heikkalan ensimmäiset piirrot Liiga-jäihin päättyivät epäonnisesti, kun miehelle tuomittiin uran ensimmäisen vaihdon päätteeksi kaksiminuuttinen huitomisesta. Kumpikin joukkue sai kokeilla ylivoimaansa avauserässä, mutta tulosta ei tullut.

Avauserässä Lukon Lassi Lehtinen torjui 10 laukausta ja Kärppien Patrik Rybar neljä laukausta.

Toinen erä oli Kärpiltä pelillisesti parempi, mutta Lukon maali pysyi edelleen puhtaana. Erinomaisia maalipaikkoja oli mm. Juhamatti Aaltosella ja Radek Koblizekilla, mutta osumaa ei syntynyt. Lukon mahdollista 2-0 osumaa tarkasteliin videolta erän puolivälin tienoilla, mutta ylärima pelasti Kärpät. Kärpät oli kahden erän jälkeen saanut kokeilla ylivoimaa viisi kertaa.

Pelinkuva ei olennaisesti muuttunut kolmanteen erään. Lukko jatkoi tiivistä ja huolellista peliään, ja maali pysyi puhtaana välillä myös hyvän onnen avittamana. Kärppien hyökkäyspeli ei johtanut huippupaikoille, vaan laukaukset lähtivät enimmäkseen sektorin ulkopuolelta. Kärpät lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia erän lopussa, mutta Lukko rokotti heti ja peli oli 2-0. Loppulukemat 3-0 syntyivät Daniel Audetten lavasta hetkeä myöhemmin.

Lehdistötilaisuus:

Kärppien pelit jatkuvat huomenna Porissa, kun Kärpät ja Ässät iskevät yhteen kello 17:00 alkaen.