08.02.2022

Rauman Lukko kaatoi Kärpät neljännen kerran tälle kaudelle. Troy Bourken ja Arttu Hyryn maalit eivät riittäneet, kun vierailija iski kolmeen otteeseen.

Avauserästä asti oli nähtävillä, että Lukko oli saapunut Ouluun raikkaalla jalalla. Kärpät onnistui luomaan omia paikkojaan nopeista vastahyökkäyksistä ja työteliään kulmapelin kautta, mutta Lukko-vahti Artjom Zagidulin pysäytti kaikki kohtaamansa 10 laukausta. Maltilla paikkojaan rakentanut Lukko kilautti erässä tolppaan peräti kahdesti, mutta Joel Blomqvistia ei ohitettu ennen erän viimeisiä minuutteja.

Lukon tehohetki käynnistyi ajassa 16:24. Ensin Michael Haga ohjasi joukkueensa 0-1 johtoon, ja paria minuuttia myöhemmin maalinteossa onnistui Harri Kainulainen, tällä kertaa ylivoimalla. Raksilassa lähdettiin ensimmäiselle erätauolle 0-2 vierasjohdossa.

Toisessa erässä Lukko iski jälleen. Tällä kertaa Oliver Suni viimeisteli pitkän hyökkäyksen päätteeksi maalin edustalta röyhkeästi. Kärppäkasvatti Sunin kauden neljännen maalin alusti niin ikään kärppäkasvatti, Iivari Säkkinen.

Kärpät sai ennen ottelun puoltaväliä illan ensimmäisen ylivoimansa, eikä sarjan tehokkain pakkopeli antanut armoa. Troy Bourke luuti Juhamatti Aaltosen laukausta seuranneen irtokiekon lähietäisyydeltä sisään. Kärpät nousi kahden maalin päähän.

Lukko lisäsi Kärppien kavennusmaalin jälkeen kierroksia, ja rummutti pitkiä hyökkäyksiä eritoten Vili Saarijärven johdolla. Blomqvist kuitenkin kesti maalillaan, ja Kärpät lähti päätöserään kahden maalin takamatkalta.

Tuo takamatka kirittiin yhteen maaliin ajassa 48:58. Ville Heikkala karvasi kiekon hyökkäyspäässä ja tarjoili vetopaikan Arttu Hyrylle. Hyryn kauden kolmas syntyi millintarkalla viimeistelyllä takayläkulmaan.

Kärpät haki tasoitusta vimmatusti, ja mahdollisuuksia maalintekoon oli aueta pariinkin otteeseen. Lukko kuitenkin puolusti jämäkästi ja kurinalaisesti, ja selvitti tilanteen toisensa perään. Erän lopussa tunteet kuumenivat hienokseltaan, kun Topi Niemelän ja Matthew Abtin pystypaini johti muutamaan nyrkiniskuunkin. Lopputulemana oli kuitenkin vain 2+2 minuuttiset molemmille. Kärppien kannalta tuomio oli harmillinen, sillä Niemelä, joka olisi ollut varmasti kentällä tasoitusta haettaessa, joutui katselemaan ottelun loppuun jäähyboksista.

Päätössummerin soidessa lukemat taululla olivat vieraille 2-3.

Kärppien pelit jatkuvat tulevana lauantaina kotiottelulla SaiPaa vastaan. Tervetuloa kannustamaan Kärpät voittoon!