13.01.2021

Kärpät isännöi tänään ja huomenna sarjakärki Rauman Lukkoa. Tämän illan ottelun voi nähdä ilmaiseksi Subilta.

Kärpät ja Rauman Lukko käynnistävät tänään Raksilassa tiukan kaksipäiväisen rypistyksen, kun joukkueet kohtaavat Oulussa kahteen otteeseen. Joukkueet nähtiin samassa kaukalossa viimeksi menneenä perjantaina, kun Lukko piti Kärpät nollilla kotikaukalossaan. Seuraavana päivänä Kärpät vieraili Porissa, missä tulos oli sama; 0-3 vierastappio. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner ei luonnollisesti ollut tyytyväinen tulokseen, mutta löysi epäonnisesta reissusta myös oppimisen paikkoja

”Tässä lajissa kun teet maaleja, niin saat energiaa, ja kun voitat, niin saat flow-tilaa. Silloin kun käy päinvastoin täytyy vain sisuuntua, lähentyä joukkueen kanssa ja kääntää kiviä. Me ollaan urheilun ytimessä tällä hetkellä.” 

Mannerin mukaan Kärpät onnistui pelillisesti haastamaan viikonlopun molemmissa otteluissa, mutta tehottomuus vaivasi.

”Pystyttiin aika tiiviinä pelaamaan. Maalipaikat menivät viidellä viittä vastaan kohtuu tasan. Positiivista on se, että pystyimme hankkimaan heille paljon jäähyjä, mutta ylivoima oli sitten tehotonta. Työmäärä, tiiviys ja taistelu oli molemmissa peleissä hyvällä tasolla.”

Tänään Kärpät lähtee haastamaan Lukkoa muutamin kokoonpanomuutoksin. Miihkali Tepon, Juhamatti Aaltosen ja Topi Niemelän ollessa sivussa kokoonpanoon nousevat Aku Räty, Aatu Räty ja Kasper Puutio. Aaltosen arvioidaan olevan sivussa viikon verran, Niemelän puolestaan 3-4 viikkoa. Tepon paluuaikataulu on vielä epäselvä.

Aaltosen poissaollessa ykkösketjuun nousee Radek Koblizek. Rädyn veljekset ottavat paikkansa tänään Jussi Jokisen rinnalta.

”Aatun käyrä näyttää ylöspäin. Hän olisi pelannut jo joulun jälkeen JYP-pelissä, mutta hän oli valitettavasti sairaana. Aku veti huikeat kisat. Leijonien pelaaminen siivitti Akua, ja Aku taas puolestaan Leijonia. Pojat tuo vauhtia ja Jussi tasapainoa karismaattisena pelaajana. Uskon, että siinä on mielenkiintoinen ketju. 

Kärpät tänään:

Kärpät – Lukko tänään kello 18:30 alkaen. Suoran lähetyksen ottelusta näet C Moresta ja ilmaiseksi Subilta.