14.01.2021

Kärpät ja Lukko kohtasivat toisensa kahtena peräkkäisenä iltana Oulun Energia Areenalla. Keskiviikkona Kärpät voitti sarjaa johtavan Lukon maalein 2-1, mutta torstai-iltana kotijoukkue joutui taipumaan raumalaisille lukemin 0-2.

Kärppien kuluva peliviikko koostui kahdesta kotiottelusta Rauman Lukkoa vastaan. Kohtaamisissa rikottiin kotijoukkueen toimesta Liigan rajapyykkejä, kun keskiviikon ottelussa kapteeni Mika Pyörälä kirjautti itselleen 400. tehopisteen ja torstaina Jari Sailio puolestaan pelasi 700. ottelunsa Liigan runkosarjassa.

Kärpät ei lähtenyt muuttamaan keskiviikon kokoonpanoaan, vaan jatkoi samalla miehityksellä myös torstain matsiin. Edellisenä iltana tappion kokenut Lukko taas oli tehnyt muutoksia isommalla kädellä muokkaamalla ketjukoostumuksiaan ja vaihtamalla tolppien väliin Oskari Setäsen tilalle Lassi Lehtisen.

Ottelun avauserässä nähtiin vauhdikasta ja aktiivista jääkiekkoa. Kärpät pääsi aivan pelin alkumetreillä ylivoimalle, kun vieraat saivat joukkuerangaistuksen. Maalia tästä tilanteesta ei kuitenkaan syntynyt, vaan illan avausosuma nähtiin hetkeä myöhemmin vierasjoukkueen 2. ketjun toimesta. Lukko-hyökkääjä Anrei Hakulisen viimeistely jäi erän ainokaiseksi, ja erätauolle siirryttiin vieraiden niukassa johtoasemassa.

Toinen erä lähti käyntiin samaan tapaan kuin ensimmäinen. Erän alussa Kärpät pääsi kokeilemaan maalintekoa ylivoimalla, mutta tuloksetta. Tämän jälkeen ajassa 25:44 nuori Lukko-puolustaja Miska Kukkonen tehtaili Liiga-uransa avausmaalin Linus Nymanin ja Julius Mattilan avustuksella. Tämän jälkeen maaliverkkoa ei enää heiluteltu, joten kyseinen osuma jäi ottelun viimeiseksi ja Lukko lähti kotimatkalle kolme pistettä rikkaampana.

Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Mannerin mukaan joukkueen valmistautuminen peliin jäi vajaaksi.

“Lukko oli tuon verran parempi ja piirun verran nälkäisempi kuin me. Ei pystytty valmistautumaan niin hyvin kuin peli olisi vaatinut. Kovatempoinen taistelu ja kamppailupeli . Yritettiin kovasti ja saatiin muutamia hyviä paikkoja, mutta sitten kun et saa maalia, niin et saa energiaa etkä semmoista flow-tilaa. Mutta semmoinen uhrautuvaisuus, mitä vastustajalla oli oman maalin edessä ja nälkä tulla meidän maalille, niin he oli noiden numeroiden verran parempia ja ansaitsivat tänään voiton”,

Manner antaa tunnustusta voittajajoukkueelle.

“Vastustaja näytti, mikä on sarjan kärjen taso tällä hetkellä ja se vaatimustaso pelille on erittäin kova. Mielestäni otettiin kuitenkin isossa kuvassa yksi askel pelillisesti eteenpäin, mutta se ei tällä kertaa vielä riittänyt.”