03.09.2021

Kärpät kärsi tappion viimeisessä harjoitusottelussaan Luleå HF:lle lukemin 0-4. Tuloksellisesti nihkeässä illassa mainitsemisen arvoista oli sekä koti- että vierasfanien äänekäs läsnäolo Oulun Energia Areenalla.

Ottelun avauserässä mentiin kovaa päästä päähän, kun sekä kiekko että jalka liikkuivat molemmilla joukkueilla iloisesti. Erän puolivälissä vierasjoukkue avasi illan maalinteon, kun keskialueelta vauhdilla nousseen Pontus Själinin rannelaukaus yllätti Stanislav Galimovin. Kärpät pelasi kokonaisuutena vahvan erän ja viimeisillä minuuteilla mahdollisuus tasoitusmaaliin aukesi ylivoimalla. Troy Bourke oli lähimpänä maalintekoa, mutta kiekko pomppi avopaikassa kanadalaishyökkääjän lavan yli. Erätauolle lähdettiin vieraiden 0-1 johdossa.

Toisessa erässä molempiin päihin nähtiin melkoista rumputulta, kun Kärppä-vahti Galimoville kirjattiin 14 torjuntaa ja virkaveli Jesper Wallstedtille peräti 16 torjuntaa. Ruotsalaisvahti onnistui pitämään oman maalinsa puhtaana, kun taas Galimov joutui antautumaan kerran. Luleån 0-2 osuma syntyi Pontus Andreassonin millintarkalla laukauksella. Esityön maaliin teki Linus Omark. Kahden erän jälkeen lukemat olivat vierasjoukkueelle 0-2, oikeutetusti.

Päätöserän alussa Luleå iski jälleen, kun Fredrik Styrman iski Vilmos Gallon laukausta seuranneen irtokiekon varmasti sisään. Loppulukemat 0-4 syntyivät Einar Emanuelssonin komealla osumalla jo ennen päätöserän puoltaväliä.

Kärpät on nyt pelannut kaikki harjoitusottelunsa ja suuntaa katseensa seuraavaksi Liiga-avaukseen. Kärpät isännöi 11. syyskuuta pelattavassa ottelussa JYPiä Oulun Energia Areenalla.