20.08.2019

Syksyn harjoitusottelut saatiin tänään päätökseensä, kun Oulun Kärpät sai vieraita Ruotsin Luulajasta. Tasaväkinen ottelu Luleå HF:n kanssa päättyi lopulta vierasjoukkueen juhliin maalein 2-3 (1-1, 0-1, 1-1).

Kärppien taso maalintekosektoreilla ei ollut tarpeeksi vahva tänään, kun harvoista saaduista tilanteista kiekot painuivat usein maalin ohi tai maalivahdin suojuksiin. Oululaisten maalit antavat kuitenkin lupauksia paremmasta. Aku Räty teki osuman ja oli kaikin puolin tyytyväinen omaan suoritukseensa miesten peleissä.

1. ERÄ

Avauserässä molemmat joukkueet osoittivat, että luisteluvoimaa riittää. Kiekko liikkui nopeasti päästä päähän, ja maalivahdit joutuivat heti torjuntatöihin. Erää rytmitti hienokseltaan kotijoukkue. Luleån puolustus oli koetuksella, kun etenkin Kärppien kärkiketjut loivat painetta. Avausmaali tuoksui ilmassa, kun Luleå sai ottelun ensimmäisen jäähyn. Maalin se tuottikin, mutta väärään päätyyn. Luleån Isac Brännström loi itselleen vetopaikan ja vei vieraat johtoon alivoimalla.

Kärpät heräsi takaiskusta paremmin peliin, ja pian rävähti. Ensimmäistä harjoitusottelua yhdessä pelanneet Jussi Jokinen ja Janne Pesonen juonittelivat Kärppien tasoituksen. Jokinen löysi ketjukaverinsa takatolpalta, mistä Pesonen sai tyylitellä pelin tasoihin. Myös Radek Koblizek sai nimensä syöttäjiin. Näissä lukemissa siirryttiin seuraavaan erään.

2. ERÄ

Toinen erä oli molemmilta joukkueilta rikkonainen. Erikoistilannekentälliset pysyivät työllistettyinä. Erän ainoa osuma syntyikin ylivoimalla, kun Nils Lundkvist vei vieraat johtoon vain sekuntien jälkeen ylivoiman alusta. Vahva laukaus siniviivalta ohitti Rybarin ja vieraat johtoon 1-2.

Kärppien parhaat paikat tulivat Jakub Krejcikille sekä Jokiselle. Molemmat saivat itsensä keskelle hyökkäysaluetta, mutta miesten laukaukset osuivat maaliverkkojen sijaan tolppaan. Kärpiltä vaadittiin tasonnostoa päätöserään.

3. ERÄ

Kärppien kiri alkoi heikosti päätöserässä, kun Luleå iski vielä kolmannen osuman maalin edestä. Kärpät syttyi peliin mukaan erän jälkimmäisellä puoliskolla Aku Rätyn antamasta esimerkistä. Räty sai kiekon laidalla, onnistui kääntymään maalia kohti ja laukoi pelivälineen pelaajaruuhkan läpi yläkulmaan. Kavennusmaalin jälkeen niin Michal Kristofilla, Jokisella sekä Otto Karvisella oli tontit tasoitukseen. Rautio ei kuitenkaan taipunut enää, joten Luleå vei harjoitusottelun nimiinsä 2-3.

Komean maalin tehnyt Räty kommentoi, ettei Kärpät saanut peliään raiteilleen, joka johti pelin menettämiseen.

“Meillä jäi vähän piippuun se oman pelin pelaaminen ja sitä kautta tuli tappio”, Räty kommentoi.

Hyökkääjä oli mukana kaikissa kolmessa Kärppien harjoitusottelussa. Nuorukainen iski maalin KalPaa ja nyt ruotsalaisseuraa vastaan. Nämä näytönpaikat ovat tärkeitä, kun paikka kokoonpanossa ei ole kiveen hakattu.

“Siistiä oli päästä miesten kanssa pelaamaan. Mielestäni pelasin ihan kelpoisia pelejä ja omalla tasollani. Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen.”

Seuraavaa Kärppien peliä joudutaan odottamaan ensi viikon perjantaihin. Silloin alkavat tosipelit, kun Grenoble saapuu Ranskasta haastamaan Kärpät CHL:n lohkovaiheen avauksessa. Liput peliin ovat jo myynnissä Ticketmasterissa!