18.01.2020

Kärpät ja Ässät tarjosivat lauantai-illan kunniaksi erittäin viihdyttävän ja monivaiheisen kiekkojännärin, jonka ratkaisu nähtiin vasta voittomaalikilpailussa. Lopussa oululaiset pääsivät juhlimaan ja samalla katkaisemaan kolmen ottelun tappioputkensa. Seuraavaksi edessä on vieraspeli Tampereella, missä odottaa vahva Ilves.

Porin Isomäki Areenalla nähtiin maaleja ja kovaa taistelua, kun Kärpät haki kaksi pistettä lukemin 5–6 (0–2, 2–1, 3–2, 0–0, 0–1). Vahvan avauserän jälkeen Kärpät joutui takaa-ajajaksi, mutta onnistui venyttämään pelin jatkoille viimeisellä minuutilla Shaun Heshkan väkevällä laukauksella.

1.erä

Kärpät sai otteluun vahvan alun, kun Ässien maalivahti murtui jo toisella peliminuutilla. Toinen toistaan komeampia maaleja tällä kaudella viimeistellyt Julius Hermonen piti show-miehen maineestaan kiinni ja ohitti Daniil Tarasovin tyylipuhtaalla vanhanaikaisella. Tämän jälkeen pelin hallinta tasaantui. Ässät pääsi kokeilemaan maalintekoa aika ajoin, mutta kaukaa lähteneet laukaukset olivat Patrik Rybarin pysäytettävissä. Viimeisellä minuutilla vierasjoukkue lisäsi johtoaan suoraviivaisella hyökkäyksellä, jossa Mika Pyörälä lähetti Jesse Puljujärven etenemään laitaa pitkin, joka puolestaan löysi Juho Lammikon takatolpalta. Porilaishyökkääjä kuritti kasvattajaseuraansa, ja Kärpät lähti erätauolle kuskin paikalla.

2.erä

Ässät iski lujemmin päälle toisen erän aikana eikä päästänyt Kärppiä liian kauaksi. Isännät onnistuivat avaamaan maalihanan 26. peliminuutilla, kun Niklas Appelgrenin laukaus painui Kärppien maaliin. Tästä myöhemmin illan ensimmäinen jäähy johti seuraavaan osumaan. Puljujärvi ja Pyörälä saivat taas syöttöpisteet, kun Lammikko laukoi tarkalla vedollaan Kärpät 1–3-johtoon. Maalin syntymistä helpotti varmasti Pyörälän perinteisen vahva maskipelaaminen. Myös seuraava rangaistus johti maaliverkon heiluntaan. Tällä kertaa Kärpät pelasi vajaamiehisenä, ja Jakob Stenqvist viimeisteli Tylor Spinkin esityöstä isännät maalin päähän. Edessä oli mielenkiintoinen kolmas erä ja lopulta rankkarikisa.

3.erä

Illan viimeinen kokonainen erä oli yksi kummallisimmista, mutta myös viihdyttävimmistä tällä kaudella. Ässät jatkoi kiriään ja sai tasoituksen 44. minuutilla Stenqvistin komealla sijoituksella. Pian tämän jälkeen kiekko oli mennä taas Kärppien maaliin, mutta Rybar onnistui niukasti pitämään osan kiekosta maaliviivalla. Pitkän videotarkistamisen jälkeen Ässät jatkoi vyöryttämistään ja sai hurmioituneen kotiyleisön onneksi seuraavan maalin. Tyson Spink oli hereillä ja latoi irtokiekon pussiin. Kärppien oli pakko herätä, ja silloin apuun riensi Puljujärvi, joka teki kauden 16. maalinsa. Kärppien ilo jäi lyhyeen, kun Mikko Salmio käytti tilaisuutensa hyväkseen ja vei Ässät takaisin johtoon. Mutta Kärpät ei luovuttanut. Mikko Manner otti maalivahti Rybarin pois kentältä, jolloin Kärpät sai pyörittää viimeiset hyökkäykset ylivoimalla. Riski kannatti, sillä Shaun Heshka lämäsi Jakub Krejcikin syötöstä pelin tasoihin ja kohti jatkoerää.

Jatkoerä & voittomaalikilpailu

Jatkoerässä Ässät oli vahva, ja Rybar joutui tekemään jälleen ratkaisevia torjuntoja. Kotijoukkue pääsi jatkoerän lopulla ylivoimalle, mutta uhrautuvainen puolustus piti kiekon tarpeeksi kaukana maalilta. Peli eteni lopulta voittomaalikilpailuun, jossa Kärppien vetäjät Michal Kristof sekä 100. Liiga-pelinsä pelannut Radek Koblizek onnistuivat. Kun Rybar peitti molemmat Ässien yritykset, hurja peli päättyi viimein oululaisten voittoon 5-6.

Useat pelaajat kasvattivat pistetiliään maalirikkaassa illassa. Heistä tehokkain oli Puljujärvi (1+3). Poriin palannut Lammikko keräsi 1+2 ja kaksikon ketjukaveri Pyörälä 0+2. Maalivahdeille ilta ei ollut helppo. Rybar torjui rankkaritorjuntojen lisäksi 27 kutia ja Tarasov 29.

Vastuuvalmentaja Mikko Manner myönsi, että peli ei ollut kaikista tavanomaisin.

Oli erikoinen peli ja varmasti yleisö viihtyi. Kyllä voi olla kiitollinen, että satuttiin olemaan voittajien puolella, mutta olisihan kotijoukkue voinut myös voittaa. Meillä oli hyvä startti, ja sitten kun Ässät tuli maalin päähän, peli heräsi henkiin. Siinä näkyi meidän kolmen ottelun tappioputki ja tehottomuus. Ylpeä täytyy olla joukkueesta, joka pystyi sitkeästi taistelemaan eikä taipunut.

Kärppien ensi viikko sisältää kaksi ottelua, joista toinen pelataan vieraissa. Torstaina Kärpät lähtee testaamaan Ilveksen kunnon ja palaa lauantaiksi takaisin isännöimään TPS:ää.

Liput Kärppien kotiotteluihin löydät Ticketmasterista.

Liput: Ticketmaster