22.03.2022

Kärpät ja KooKoo iskevät runkosarjan päätösottelussa yhteen Raksilassa. Molemmissa leireissä mahdollisuus suoraan pudotuspelipaikkaan on yhä elossa, mikäli joukkue poistuu tänään kaukalosta voitokkaana. Kärpät saa takaisin kokoonpanoonsa Saku Mäenalasen ja Julius Junttilan.

Kärpät sai viikonloppuna jo pienen tuulahduksen playoff-kiekkoa, kun se vieraili Tampereella ja Turussa. Kaksi tasaväkistä kamppailupeliä tuottivat Kärpille jatkoaikavoiton ja -tappion myötä yhteensä kolme sarjapistettä. Konkarihyökkääjä Juhamatti Aaltonen kuvaili viikonolopun pelejä hyväksi kokemukseksi joukkueelle.

“Saimme hyviä kokemuksia ja tiukkoja pelejä. Jouduimme puolustamaan ja kamppailemaan paljon.”

Kamppailu jatkuu tänään, kun Kouvolan KooKoo vierailee Oulussa runkosarjan päätöskierroksella.

Panoksena illan ottelussa on mahdollisuus napata paikka kuuden parhaan joukossa. Täysin omissa käsissä asiat eivät ole, mutta kumpikin joukkue voi voitolla antaa itselleen mahdollisuuden siihen. Aaltonen muistuttaa, että Kärpät on pelannut korkean panoksen otteluita jo pidemmän aikaa, sillä pisteitä on pitänyt väkisin raapia kasaan illasta toiseen. Taistelu sarjataulukon sijoilla 6-11 on ollut kiivasta.

“Meillä nyt on ollut yhtä pleijaria jo pidempään asti. Varmasti me kaikki haluttaisiin olla paljon korkeammalla sarjataulukossa ja pelata ihan muista sijoituksista, mutta itse olemme laittaneet itsemme tähän tilanteeseen. Nyt hoidetaan sitten homma kunnialla maaliin.”

Kotietu on ollut valttia Kärppien ja KooKoon välisissä kohtaamisissa. Kärpät vei nimiinsä kauden ensimmäisen keskinäisen maalein 2-1, ja reilua viikkoa myöhemmin KooKoo oli vahvempi Kouvolassa luvuin 4-3. Helmikuun alussa KooKoo piti pisteet kotonaan maalein 5-2. Aaltonen muistaa KooKoon aktiivisena ja vauhdikkaana vastuksena.

”Liikkuva joukkue, joka pelaa vauhdikasta jääkiekkoa. He luistelevat hyvin, joten joudutaan vastaamaan siihen. Heillä on myös hyvät maalivahdit.”

Junttila ja Mäenalanen palaavat kokoonpanoon

Saku Mäenalasen ja Julius Junttilan paluun myötä kaikki Kärppien neljä hyökkäysketjua on muotoiltu uusiin koostumuksiin sitten viime viikonlopun. Mäenalanen muodostaa Kärppien ykkösketjun yhdessä Mika Pyörälän ja Ville Leskisen kanssa, ja Junttila löytyy kolmosketjusta Aaltosen ja Antti Kalaputaan vasemmalta puolen.

Kärpät tänään:

Pyörälä – Mäenalanen – Leskinen
Slepets – Bourke – Emanuelsson
Junttila – Kalapudas – Aaltonen
Hyry – Koskenkorva – Räty
Koivunen (13.h)

Byström – Niemelä T
Musin – Sklenicka
Ohtamaa – Niemelä M

Galimov
(Blomqvist)

Runkosarjan päätösottelu Kärpät – KooKoo tänään Oulun Energia Areenalla kello 18:30. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!