02.10.2021

Kärpät joutui kahdeksi eräksi puolustuskannalle erinomaisen avauserän jälkeen. Stanislav Galimov jatkoi huikeita otteitaan, ja 200:tta Liiga-otteluaan pelannut Saku Mäenalanen ratkaisi illan kauden ensimmäisellä maalillaan.

Ottelun avauserä pelattiin lähes kirjaimellisesti yhtä päätä. SaiPan maalivahti Niclas Westerholm joutui hikoilemaan ottelun ensimmäisellä kaksikymmenminuuttisella peräti 18 torjunnan verran. Täydellinen avauserä rikkoutui hieman sen ylitettyä puolivälinsä, kun Kärpät pelasi illan toista ylivoimaansa. Casey Wellmanin kauden kolmas maali syntyi terävällä rannelaukauksella Juhamatti Aaltosen ja Troy Bourken esityöstä. Kärppien Stanislav Galimov torjui erässä vain kolme kertaa, mutta jokainen noista torjunnoista oli kultaakin arvokkaampi.

Erää väritti pelottavan näköinen tilanne, jossa SaiPan Dominik Lakatos taklasi Kärppien Topi Niemelän pelottavasti selästä laitaan. Lakatosille tuomittiin tilanteesta 2+10 minuuttia laitataklauksesta. Niemelä puolestaan pääsi istumaan jälkitilanteesta kaksiminuuttista väkivaltaisuudesta.

Toisessa erässä pelinkuva otti jyrkän käännöksen, kun SaiPa lisäsi koneeseensa kierroksia ja Kärpät sai toimia ottavana osapuolena. Galimov jatkoi erinomaisia otteitaan tolppien välissä, mutta joutui antautumaan kertaalleen. Roni Karvisen uran ensimmäinen Liiga-maali syntyi ajassa 35:31, kun hyökkääjä pääsi nostamaan pelivälineen lähietäisyydeltä Kärppien maaliin. Erän lopussa Kärpät sai vielä ylivoimamahdollisuuden, mutta maalinteko ei onnistunut. Toiselle tauolle lähdettiin 1-1 tasatilanteessa.

Kolmannessa erässä tilastomerkinnät olivat vähissä, mutta sen sijaan Stanislav Galimovin torjuntasarka sen sijaan jatkoi täyttymistään. Päätöserässä venäläisvahdille kirjattiin 13 torjuntaa ja koko ottelussa hän ehti 27 kiekon tielle. Kumpikaan joukkue ei onnistunut lisämaaleja iskemään, joten edessä oli jatkoaika.

Kauaa ei jatkoaika ehtinyt vanhentua, kun ratkaisu jo löytyi. Saku Mäenalasen voittomaalin alustivat kapteeni Atte Ohtamaa ja Stanislav Galimov. Kaksi pistettä jäivät Ouluun maalein 2-1.

Kärppien seuraava kotiottelu pelataan viikon päästä lauantaina, kun TPS vierailee Raksilassa. Kyseisen ottelu on todellinen juhlapeli, sillä kahdeksan suomenmestaruuden miehen, Ilkka Mikkolan, legendaarinen numero 6 nostetaan Oulun Energia Areenan kattoon. Liput otteluun löydät kätevimmin Ticketmasterista!