19.08.2020

Kärpät avaa kauden 2020 – 21 pelien osalta tänään Rovaniemellä, kun RoKi isännöi Kärppiä kello 18:30 alkavassa harjoitusottelussa. Kärppien oli alun perin määrä pelata näihin aikoihin tuplapelit Ruotsissa, mutta nykyinen maailmantilanne muutti noita suunnitelmia. Korvaavat harjoituspelit löytyivät Rovaniemeltä ja Kajaanista. Kärppien päävalmentaja Mikko Mannerin mukaan ottelut Rokia ja Hokkia vastaan istuvat hyvin joukkueen pirtaan.

Jos meidän joukkueemme tehtävä on tuoda Pohjois-Suomeen iloa ja positiivisia elämyksiä, sekä kilpailla joukkueena, niin tässä toteutuvat minut mielestäni nämä kaikki. On suuri kunnia viedä Kärpät Rovaniemelle ja Kajaaniin.

Mittavan alasarjauran itse tehnyt Manner muistaa elävästi ottelut liigaseuroja vastaan. Taistelu ja näyttämisen halu olivat kaikilla tapissa jokaisessa ottelussa.

Muistan, kun pelattiin liigaseuroja vastaan pelejä, niin ne olivat todella tiukkoja vääntöjä. Ne olivat usein se kauden kohokohta. Varmasti tulee mahtavia tapahtumia, ja toivottavasti halleihin saadaan hyvin ihmisiä paikalle.

Mannerin mukaan valmennustiimi haluaa nähdä joukkueessa alusta asti sen omaa identiteettiä ja armotonta työntekoa. Hän uskoo, että ottelut Mestis-joukkueita vastaan poikkeavat hyvällä tavalla joukkueen perinteisestä harjoitusotteluohjelmasta.

Me halutaan heti saada näkyviin ne meidän identiteettiimme liittyvät asiat. Nämä ottelut vierailla paikkakunnilla vieraita joukkueita vastaan haastavat meitä erinomaisesti. Odotettavissa on myös kovaa mentaalipeliä, kun iso Kärpät tulee kaupunkiin ja pikkuveljet puree nilkkaan. Se on mahtava asetelma.

Sulak ja Mustonen debytoivat – Ronkaisen edellisestä pelistä 500 päivää

Kärppien kokoonpanossa nähdään uusista hankinnoista puolustaja Libor Sulak ja hyökkääjä Aleksi Mustonen. Sulakin paikka löytyi Miihkali Tepon rinnalta ykkösparista ja Mustonen hyökkää yhdessä Michal Kristofin ja Julius Hermosen kanssa.

Hymyn huulille tuo Taneli Ronkaisen nimi pelaavassa kokoonpanossa. Kuusamolaislähtöisen puolustajan edellisestä ottelusta tulee tänään täyteen 500 päivää. Ronkainen pelaa tänään Kärppien kolmosparissa, Kalle Loposen parina.

Kärppien maalilla pelaa tänään Patrik Rybar, varamaalivahtinaan Justus Annunen.

Kärpät tänään:

Lappi Areenalla poikkeusjärjestelyjä – Ottelusta livelähetys Kalevan ja Lapin Kansan tilaajille

Kotijoukkue Rovaniemen Kiekko on varautunut otteluun erikoisjärjestelyin. Voit tutustua ohjeistukseen ja lipunmyyntiin RoKin kotisivuilla.

Kaleva ja Lapin Kansa lähettävät ottelun suorana lähetyksenä omille tilaajilleen. Lähetyksen löydät osoitteesta www.kaleva.fi/live. Mikäli et ole Kalevan tilaaja, voit tutustua palveluun maksutta kahden viikon ajan.

RoKi – Kärpät käyntiin Lappi Areenalla kello 18:30!