08.02.2021

Kärppien U20-joukkueen päävalmentaja Ville Mäntymaa vahvistaa Liiga-joukkueen valmennustiimiä alkavalla viikolla. Kärpillä on edessään neljän vierasottelun kiertue.

Toistaiseksi maltillisena pysynyt pelitahti ottaa nyt täyskäännöksen, kun Kärpät aloittaa neljän vierasottelun viikon tiistaina Lappeenrannassa. Mikko Mannerin poissa ollessa virkaatekevä päävalmentaja Lauri Mikkola toivoo joukkueen pystyvän tuomaan viime viikonlopun energian tämän viikon otteluihin.

”Yritetään saada energiaa siitä, että saatiin onnistumisia hyvään aikaan. Pysytään tiukasti pelissä ja sen yksityiskohdissa kiinni. Varmasti nuo onnistumiset tuovat rentoutta ja hyvää mieltä, mutta mikään ei tule ilmaiseksi.”

Kärppien valmennustiimiä vieraskiertueella vahvistaa U20-joukkueen päävalmentaja Ville Mäntymaa. Mikkolan mukaan tuore silmäpari on tervetullut lisä valmennuskoppiin.

”Miesmäärä pysyy samana, kun Mamba on maajoukkueen mukana. Saadaan vähän erilaisia näkemyksiä, kuin mihin ollaan totuttu. Hän pystyy varmasti tukemaan meidän pelimme yksityiskohtia.”

“Jonain päivänä toiselle puolen käytävää”

Mäntymaa, 35, on toiminut Kärppien organisaatiossa eri valmennustehtävissä vuodesta 2014 asti. U20-joukkueen pääkäskijänä hän on toiminut kaudesta 2017 – 2018 lähtien. Huomenna tiedossa oleva ensiesiintyminen Liiga-joukkueen penkin takana täyttää yhden tavoitteen, minkä Mäntymaa aikanaan itselleen asetti. Edessä on todellinen tulikaste Liiga-joukkueen arkeen. Viikko tien päällä on kova rypistys joukkueelle. Havu ottaa tilanteesta kuitenkin ilon irti.

”Kun aloitin täällä valmentajana, niin tavoite oli, että jonain päivänä pääsisi sitten tänne toiselle puolen käytävää. Rauhassa tässä on edetty ja nyt on hieno mahdollisuus päästä oppimaan. Varmasti mielenkiintoinen viikko edessä. Pääsen heti aika tiukkaan pätkään mukaan, niin pystyy varmasti heti saamaan paljon oppia arjesta tällä puolella.”

Mäntymaa lähtee reissuun kirkkain mielin, silmät ja korvat auki.

”En ole erityisesti miettinyt, että mitä pystyn sinne tuomaan. Jos pystyn tuomaan positiivista energiaa, intohimoa ja innostusta, niin se on jo iso asia. Jos pystyn siinä puolustajien kanssa toimiessa auttamaan pelaajia joillain pienillä jutuilla, niin se on aina iso plussa.”

Kärpät kohtaa tiistaina SaiPan, keskiviikkona Jukurit, perjantaina Ilveksen ja lauantaina Pelicansin.