16.06.2022

Kärppäjoukkue vahvistuu hyökkääjä Marko Anttilalla. Kaksinkertainen maailmanmestari ja olympiakultamitalisti on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen seuran kanssa. 

Anttila toimi Leijonien kapteenina Suomen voittaessa maailmanmestaruuden keväällä 2019. Hän kuului Leijonakapteenistoon myös kevään 2022 kotikisoissa, kun Suomi voitti historiansa neljännen MM-kullan. 

Edelliset kuusi kautta Anttila, 37, on edustanut KHL:ssä pelannutta Helsingin Jokereita. Kausi keskeytyi Jokereiden osalta viime helmikuussa, minkä jälkeen Anttila siirtyi loppukauden kattavalla sopimuksella Liiga-joukkue Tampereen Ilvekseen. Ilves voitti kauden 2021-2022 päätteeksi SM-pronssia.

Lempäälän Kisan kasvatti on pelannut Ilveksen lisäksi Liigaa myös TPS:n riveissä. Hän edusti turkulaisseuraa vuosina 2011-2013.

KHL:n ja kotimaisen Liigan lisäksi Anttilalla on kokemusta ruotsalaisesta SHL:stä. Kaudella 2013-2014 hän siirtyi Metallurg Novokuznetskista Örebro HK:n joukkueeseen, missä hän edusti seuraa aina kevääseen 2016 saakka.

Anttila on Suomen A-maajoukkueen kaikkien aikojen pisin pelaaja. 203 senttimetrin pituudellaan hyökkääjä lunastaa paikan myös kaikkien aikojen pisimpänä kärppäpelaajana. 

Alkavan kauden Kärppäjoukkueesta löytyy Anttilalle paljon entuudestaan tuttuja pelikavereita. Myös Anttilan Heidi-vaimo on ehtinyt vuosien varrella tutustua näihin pelaajiin ja heidän puolisoihinsa. Tämä oli yksi niistä seikoista, jotka puolsivat päätöstä tulla Ouluun ja auttavat omalta osaltaan kotiutumaan pohjoiseen. 

”Aika nopeasti se päätös lopulta syntyi. Aten (Ohtamaa) kanssa puhuttiin tuossa MM-kisojen aikana siitä, ettei minulla ollut vielä hajuakaan, mihin menen. Atte ilmeisesti vinkkasi tuonne johtoportaan suuntaan asiasta, ja kisojen jälkeen aloitettiin neuvottelut. Kärpät on organisaatio, joka on tottunut menestymään. Alkuun oli ehkä ajatus lähteä ulkomaille, mutta kun tällainen mahdollisuus tuli vastaan, niin siihen piti tarttua. Kyllä menestyminen on mielessä.”

Tuttu valmennus tuntee Anttilan vahvuudet ja tietää, kuinka miehestä saadaan paras irti. Kokenut Anttila haluaa olla hyvä joukkuepelaaja ja auttaa omalta osaltaan nuorempia pelaajia arjessa.

”Yritän olla mukava äijä kopissa. Vahvuuksiani koon lisäksi ovat alivoimapelaaminen ja hyvä kahden suunnan pelaaminen. Niitä lähdetään tuomaan tuohon porukkaan.”

Kärppien urheilujohtaja Harri Aho kuvailee Anttilaa pelaajaksi, jollaista jokainen voittava joukkue tarvitsee.

”Voi sanoa, että ”Mörkö” on jo legenda suomalaisessa jääkiekkoilussa. Uskomme, että hän omalla panoksellaan auttaa meitä menestymään. Ja kun tuosta on poistunut rivistä Mika Pyörälän kaltaisia kavereita, tarvitsemme tilalle nimenomaan niitä kokeneita pelaajia, jotka pystyvät kovilla hetkillä auttamaan joukkuetta voittamaan – Anttila on juuri sellainen pelaaja. Hänellä oli varmasti useita muitakin vaihtoehtoja, ja olemmekin iloisia siitä, että hän päätti tulla juuri Kärppiin. Se on iso juttu meille!”