25.11.2019

Lähestyvä tiistai-ilta on kaikkea muuta kuin tavanomainen, sillä Liigan kaksi kuuminta joukkuetta ottavat tänään mittaa toisistaan Oulun Energia Areenalla. Vieraaksi saapuva JYP on ennakolta sarjan vaarallisin vastustaja, ja Kärpät joutuukin antamaan kaikkensa katkaistakseen jyväskyläläisten lennon.

Sarjakärjen asemaansa Satakunnassa vahvistanut Kärpät on porskuttanut pitkään voitosta voittoon ja sillä on tänään illalla paikka ottaa jo yhdestoista perättäinen täysi pistepotti. Siihen tarvitaan kuitenkin uutta huippusuoritusta. Vieraaksi saapuva JYP on haasteellisen alkukauden jälkeen noussut sarjataulukossa jo kolmanneksi ja vyöryy tällä hetkellä seitsemän ottelun voittoputkessa.

JYP on saalistanut viimeisestä kymmenestä pelistä yhdeksän varsinaisen peliajan voittoa. Joukkueen vaarallisuus ilmenee tulostaulukosta, sillä tuon jakson sisällä joukkueen maaliero on vakuuttava 44-15. Yksi, ellei myös suurin syy hurjaan tahtiin on hyökkääjä Julius Nättinen. Vasta 22-vuotias taituri pelaa ikimuistoista Liiga-kautta ja on noussut tehoilla 18+13 sarjan pistepörssin kärkeen. Tehot eivät jää yksistään Nättiseen. Hänen ikätoverinsa Petrus Palmu on rakentanut 14 peliin 18 tehopistettä ja ketjun kolmas lenkki Miska Siikonen 23 otteluun lukemat 5+12.

Voimaa ja osaamista löytyy muualtakin. Konkariosaston Jarkko Immonen ja Jani Tuppurainen kuuluvat edelleen Liigan eliittiin ja tätä kaksikkoa tasapainottaa nuori Jerry Turkulainen. Kolmikosta Tuppurainen ja Turkulainen ovat ylittäneet 20 tehopisteen rajan. JYP-puolustus sai valtaisan lisäosan lokakuussa, kun NHL:ssä ja AHL:ssä uraa luonut Julius Honka palasi kotikonnuilleen pitämään pelituntumaa yllä. Hänellä on JYP-paidassa takanaan 12 peliä , joiden aikana on syntynyt tehot 3+3.

Hyökkääjä Michal Kristof tietää ottelun lähtökohdat ja tilanteen sarjataulukossa, mutta painottaa joukkueen keskittyvän enemmän alkavaan otteluun ja omaan tekemiseen.

On aina kivaa, kun joukkue voittaa, mutta emme voi keskittyä pelkästään siihen. Meidän on keskityttävä seuraavaan peliin, joten sillä ei ole väliä, missä me olemme tai missä vastustaja on sarjassa.

Kärpät ja JYP kohtasivat viimeksi syyskuussa Jyväskylässä, jolloin jännittävien vaiheiden jälkeen oululaiset juhlivat jatkoaikavoittoa lukemin 3-4 (raportti). Tuolloin valokeilaan pääsivät kaksi maalia tehnyt Otto Karvinen, viimeisillä sekunneilla tasoittanut Mikko Niemelä sekä pelin paketoinut Juho Lammikko. Peli oli yksi syksyn upeimmista väännöistä ja samantasoista jännitysnäytelmää voidaan odottaa Raksilassakin.

Kärppien kokoonpanoon on tehty muutoksia. Eilen kolmen viikon lainasopimuksella joukkueeseen saapunut Jimi Jalonen pelaa Lasse Kukkosen parina, Julius Hermonen nähdään neloskentässä ja maalilla pelaa Patrik Rybar.

Ottelu alkaa kello tiistaina 18.30. Liput marraskuun hurjimpaan kohtaamiseen löydät Ticketmasterista.

Kaksi kuumaa joukkuetta kohtaavat tänään. Isäntäjoukkue on päästänyt sarjassa vähiten maaleja ja vierasjoukkue tehnyt eniten. Molemmat ovat syksyn hurjimmassa voittoputkessa ja toisen niistä on päätyttävä.

Siitä on tulossa kova peli. JYP pelaa hyvää jääkiekkoa, ja meidän täytyy olla valmiita siihen. Mutta kuten sanoin, emme voi keskittyä vastustajaan, vaan itseemme ja miettiä mitä teemme jäällä. Aiomme pelata omaa peliämme, ja jos pelaamme joukkueelle, peli päättyy meille suotuisasti.

Tervetuloa hallille kannustamaan Kärpät isoon voittoon!

Jos et pääse paikalle, seuraa ottelua suorana Telia TV:ltä tai kuuntele Radio Cityltä.