27.01.2021

Kärpät on solminut kolme jatkosopimusta. Maalivahti Leevi Meriläisen uusi sopimus on kolmevuotinen, puolustaja Taneli Ronkaisen kaksivuotinen ja hyökkääjä Radek Koblizekin yksivuotinen.

Leevi Meriläinen

Oululaissyntyinen Meriläinen, 18, on Kärppien kiekkokoulun kasvatti. Kaudella 2018 – 19 Meriläinen torjui kiekkoja enimmäkseen Kärppien B2-joukkueessa. Kaudeksi 2019 – 20 hän raivasi tiensä Kärppien B-nuorten ykkösmaalivahdiksi, ja puolet kaudesta hän torjui myös Kärppien A-nuorten maalilla. Kuluvalla kaudella nuori mies on torjunut Kärppien U20-joukkueen (ent. A-jun.) ykkösmaalivahtina vakuuttavasti 17 ottelua torjuntaprosentilla 92,8%. Meriläinen varattiin menneenä syksynä NHL:n varaustilaisuuden kolmannella kierroksella Ottawa Senatorsin toimesta.

Meriläisen kausi käynnistyi Kärppien Liiga-joukkueen luukkuvahtina, kun Patrik Rybar ja Justus Annunen olivat sivussa loukkaantuneena. Kärppien maalivahtikaksikon muodostivat Meriläinen ja Joel Blomqvist. Meriläinen nautti opettavaisesta kokemuksesta.

”Se oli erilainen startti kaudelle, mutta erittäin mukava yllätys. Pääsi vähän näkemään mitä se arki ja pelaaminen Liigassa on. Opettavainen ja hauska kokemus.”

Meriläisen kausi Kärppien U20-joukkueen kanssa on sujunut miehen oman näkemyksen mukaan hyvin. Urheilu on maistunut ja kiekot ovat tarttuneet. Tuore Liiga-sopimus antaa nuorelle maalivahdille mielenrauhaa tulevaisuuden suhteen.

”Kausi on mennyt pääosin hyvin. Jossain kohtaa tuli pari huonompaa peliä, mutta suurimmalta osin pelit ovat menneet hyvin. Totta kai minulla on hienot fiilikset jatkosopimuksesta kaikin puolin. Ehkä jollain tapaa turvallisempi olo, nyt kun se on tehty.”

Taneli Ronkainen

Vielä vuosi sitten puolustaja Taneli Ronkainen taisteli pahojen selkävaivojen kanssa, ja kuntoutus tuntui junnaavan paikallaan. Kaudella 2019 – 2020 Ronkaiselle ei kirjattu otteluakaan Liigassa. Lopulta apua vaivoihin löytyi ja 25-vuotias kuusamolainen onkin pystynyt pelaamaan kaikki Kärppien 25 ottelua kuluvalla kaudella. Kaksivuotinen jatkosopimus on hieno palkinto sinnikkäästä ja pitkäjänteisestä työstä.

”Onhan siinä aika huikea kontrasti, sillä aika lailla vuosi sitten tähän aikaan oli juuri saanut tietää, että kausi on ohi, eikä tiennyt varmaksi pelaanko enää ollenkaan jääkiekkoa.”

PaKan kasvatti Ronkainen saapui Kärppien C-junioreihin kaudeksi 2010 – 2011. Liigadebyytti tapahtui lokakuussa 2015 Tapparaa vastaan. Seuraavana keväänä Ronkainen luuti semifinaalisarjassa Tapparaa vastaan Kärppien kolmosparissa Jani Hakanpään rinnalla. Ronkainen iski kuudessa semifinaaliottelussa ja niitä seuranneessa pronssiottelussa peräti kolme maalia. Viimeinen näistä ratkaisi pronssiset mitalit Kärpille. Ronkainen oli mukana voittamassa suomenmestaruutta keväällä 2018. Ennen viime kauden pilannutta loukkaantumista Ronkainen oli vakiokasvo Kärppien puolustuksessa. Hän on pelannut Liigassa 173 runkosarjaottelua ja 30 playoff-ottelua.

”Minulla on vielä paljon kehitettävää, että pystyn joskus olemaan kärkipään pelaaja Liigassa. Sitä tavoitellaan koko ajan, ja nyt ollaan ehkä tuon tavoitteen puolivälissä, kun on saavutettu se runkopelaajan asema. Vielä on kovasti nälkää mennä eteenpäin.”

Radek Koblizek

Hyökkääjä Radek Koblizek siirtyi Ouluun HC Kometa Brnon junioreista kaudeksi 2013 – 2014. Tuosta hetkestä eteenpäin Koblizek on edustanut vain Kärppiä, Mestis-lainoja lukuun ottamatta. Liiga-debyyttinsä keväällä 2016 tehnyt hyökkääjä jakoi kaudet 2015 – 2018 Kärppien A-nuorten, Mestiksen ja Liigan välillä. Nuori tsekkihyökkääjä nousi pelaavaan kokoonpanoon kevään 2018 finaalisarjassa ja oli mukana nostelemassa Kanada-maljaa Hakametsässä. Sen jälkeen Koblizek on ollut vakiokalustoa Kärppien kokoonpanossa. Hän on pelannut Liigan runkosarjassa 135 ottelua tehopistein 24+46=70. Jatkosopimus Kärppien kanssa oli helppo päätös.

”Se oli minulle ykkösvaihtoehto, ja olen erittäin iloinen, että Kärpät halusi myös pitää minut. Tie tähän pisteeseen on ollut pitkä, ja olen erittäin kiitollinen Kärpille kaikista mahdollisuuksista, mitä seura on minulle tarjonnut. Olen pystynyt kehittymään pelaajana ja uskon, että Kärpät on yksi suurimmista syistä siihen, että pelaan nyt ammattilaisena jääkiekkoa.”

Koblizek teki miesten maajoukkudebyyttinsä Tšekin EHT-joukkueessa kaudella 2019 – 2020.

Koblizek saapui Ouluun syksyllä 2013 vain 15-vuotiaana. Nuori mies on vuosien varrella kiintynyt kaupunkiin ja tehnyt siitä kotinsa.

”Oulu tuntuu minulle kodilta ja olen erittäin onnellinen täällä. Kaupunki sopii minulle täydellisesti. Minulla on erittäin vahva side sekä tähän kaupunkiin että Kärppiin.”