07.09.2019

Kärpät voitti sveitsiläisen SC Bernin CHL-lohkon neljännessä pelissä. Ottelu eteni tasatilanteessa 1-1 rankkarikisaan asti, jossa oululaiset saivat ratkaistua pelin edukseen. Maalivahti Patrik Rybar oli yksi ottelun suurista sankareista.

PostFinance Arena oli lämmitetty CHL:n huippukamppailua varten, kun Kari Jalosen SC Bern ja Mikko Mannerin Oulun Kärpät taistelivat isoista pisteistä. Kärpät näytti taistelijan luonnettaan, kun joukkue nousi maalin takaa tasoihin ja lopulta voittoon rangaistuslaukauskisassa 1-2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-1).

Avauserä ei ollut Kärpiltä kovinkaan hyvä. Kotijoukkue loi painetta lähes jatkuvalla syötöllä, ja Patrik Rybar joutui tekemään kunnolla töitä. Bern pääsi viiden minuutin pelaamisen jälkeen ensimmäistä kertaa ylivoimalle, joka toi heti palkinnon. Simon Moser ohjasi kiekon Rybarin edestä sisään ja vei sveitsiläiset johtoon. Erä oli hankalaa Kärpiltä, mutta ykkösketju Koblizek-Lammikko-Puljujärvi pystyi rikkomaan Bernin painostusta ja luomaan omaa painetta toiseen päätyyn. Maalivahti Niklas Schlegel oli kuitenkin vielä ohittamaton.

Toinen erä oli Kärpiltä selkeästi vahvempi. Ykkösketjun johdolla vieraat saivat syötettyä kiekkoa kohti Bernin maalia. Yksi parhaimmista paikoista syntyi Janne Pesoselle, joka Jussi Jokisen syötöstä sai laukoa aivan maalin edestä. Tilanne tarkistettiin videolta, mistä huomattiin, että kiekko pyöri maaliviivan päällä.

Ottelun puolivälissä Kärpät onnistui maalinteossa. Jälleen kerran Kärppien valopilkkuihin kuulunut Tuukka Tieksola lähti röyhkeästi kuljettamaan kiekkoa vastustajan päädyssä ja onnistui löytämään Michal Kristofin Bernin maalin edestä. Kristof onnistui laittamaan oman reboundinsa sisään. Kärpät oli tehdä heti perään toisen maalin. Jesse Puljujärvi pääsi läpiajoon, mutta puolustajan rikkominen häiritsi laukausta. Pulju sai kokeilla uudestaan rankkarista, mutta kiekko painui ohi maalista. Tasalukemissa 1-1 siirryttiin päätöserään.

Päätöserässä nähtiin todellista taistelua. Molemmat joukkueet hakivat vimmatusti seuraavaa maalia, mutta torjujat olivat molemmat ilmiliekeissä. Kerran kiekko meni Rybarin taakse, mutta maalia ei hyväksytty maalivahdin häirinnän takia. Tasatilanteessa suunnattiin jatkoerään, minne Bern oli joutunut myös kaikissa aikaisimmissa CHL-otteluissaan.

Kärpät hallitsi pelitapahtumia jatkoerässä, kun Bern sai kahden minuutin jäähyn. Puljujärvellä, Jokisella ja Heshkalla oli isot saumat lyödä homma pakettiin, mutta Schlegel oli ilmiömäinen kotijoukkueen maalilla. Rankkarikisa oli edessä.

Jussi Jokinen käytti bravuurikikkaansa rankkarikisan ensimmäisessä yrityksessä ja teki Kärpille maalin. Tieksola pääsi yrittämään seuraavaksi ja onnistui myös ohittamaan maalivahdin. Lammikko ja Puljujärvi eivät tehneet, mutta onneksi viides laukoja Kristof teki ja ratkaisi samalla pelin. Kunniaa pitää jakaa myös Rybarille, joka päästi vain yhden rankkarin neljästä taakseen. Näin ollen Kärpät voitti 1-2 ja sai tärkeät kaksi pistettä Sveitsistä.

Rybar oli ottelun tähtipelaaja 37 torjunnallaan. Myös Schlegel ansaitsee selkään taputuksia 38 pysäytyksellään.

Kärpät nousi illan tuloksella yhdeksään pisteeseen ja kasvatti eroa Berniin, jolla on taskussa viisi pistettä. E-lohkon toinen ottelu Grenoblen ja Skellefteå AIK:n välillä on vielä kesken.

Iso voitto Sveitsin suurseurasta antaa Kärpille valtaisasti lisäboostia ensi viikolle, kun Liiga-kausi 2019-2020 alkaa. Kärpät avaa kauden Hämeenlinnassa torstaina ja pelaa sen jälkeen Raksilassa lauantaina Sportia vastaan.

CHL jää kuukaudeksi tauolle. Kärppien lohkovaihe huipentuu kahteen perättäiseen matsiin Skellefteå AIK:ta vastaan. Ensin joukkueet kohtaavat lokakuun 8. päivä Ruotsissa ja sitten 15. päivä Raksilassa.