06.03.2021

Oulun Kärpät ja joukkueen kapteeni Mika Pyörälä ovat solmineet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan Pyörälän jatko on upea asia koko organisaatiolle. Kokenut seuraikoni tuo joukkueeseen pelillisen antinsa lisäksi myös poikkeuksellista johtajuutta.

”Mika on jo ikoni ja legenda tässä seurassa. Upeaa, että hän pystyy vielä pelaamaan huipputasolla tässä sarjassa. Hän on merkittävä palanen tulevan kauden joukkuetta, mutta myös koko Kärppä-yhteisöä. Hän on kokonaisvaltainen ja älykäs pelaaja. Lähes korvaamaton siinä vaiheessa, kun lähdetään katsomaan, että voitetaanko vai hävitäänkö peli.”

Pyörälä itse kertoo, että päätös jatkaa oli hänelle yksinkertainen, sillä palo jääkiekkoa kohtaan on edelleen kova. Joukkueen kanssa eläminen ja voittaminen vievät konkaria eteenpäin.

”Kroppa on tuntunut hyvältä, mieli on ollut virkeä ja on ollut siistiä pelata. En näe mitään syytä, että miksi löisin vielä hokkareita naulaan. Kilpaileminen, voittaminen ja joukkueen kanssa yhdessä tekeminen ovat ne tärkeimmät asiat. Joukkueeseen kuuluminen on aina erityinen asia. Joukkueena itsensä haastaminen ja voitontahto ajavat vielä eteenpäin.”

Kuluvalla kaudella Pyörälä on pelannut 40 ottelua tehopistein 10+14=24. Pyörälän mukaan oma peli on tuntunut hyvältä, ja joukkue on onnistunut löytämään oman tasonsa pienten ailahtelujen jälkeen.

”Kausi on ollut joukkueelta nousujohteinen. Ihan hyvän startin jälkeen koettiin vähän vaikeuksia, mutta keräsimme rivimme kasaan ja tulimme varmasti yhtenäisemmäksi joukkueeksi. Sitä kautta ollaan saatu peliä uomiin. Vielä on paljon lätkää jäljellä tällä kaudella, ja minä uskon, että me pystymme vieläkin parantamaan.”

 


 

Pyörälä on Kärppien kaikkien aikojen ykkösnimi Liiga-maaleissa ja -tehopisteissä. Tänään hänestä tulee eniten otteluita Kärppien edustusjoukkueessa pelannut pelaaja.

Pyörälä, 39, debytoi Liigassa jo kaudella 2000 – 2001, ja seuraavien kuuden kauden aikana Pyörälä oli mukana voittamassa kolmea suomenmestaruutta. Kaudesta 2007 – 2008 alkoi Pyörälän ulkomaankierros, joka vei miehen ensin Elitserienin Timrå IK:n kautta Philadelphia Flyersin NHL-organisaatioon, missä hän pelasi 36 NHL-ottelua pistein 2+2=4 ja 35 AHL-ottelua pistein 8+10=18. Pohjois-Amerikan kauden jälkeen Pyörälä edusti Frölundaa, Amur Khabarovskia ja Luleå HF:ää ennen paluutaan Kärppiin kaudeksi 2013 – 2014.

Kausina 2013 – 2017 hän voitti Kärpissä kaksi suomenmestaruutta ja yhden pronssin. Kausi 2017 – 2018 sujui Sveitsissä, SC Bernin riveissä, ennen kuin mies palasi takaisin Kärppiin. Pyörälä on pelannut urallaan 680 Liigan runkosarjaottelua tehopistein 198+212=410. Pudotuspeleissä 124 otteluun on syntynyt pisteet 34+38=72.