06.08.2019

Viime helmikuussa loukkaantuneen Mika Pyörälän kuntoutuminen on pysynyt aikataulussaan eikä vastoinkäymisiä ole päässyt syntymään. Hyökkääjä palasi viiden kuukauden jälkeen takaisin luistimille heinäkuun alussa ja on ollut mukana Kärppien harjoitusvahvuudessa, kun pelaajat palasivat kesälomilta Raksilaan viime viikolla.

Helmikuussa Oulun Kärpät koki ison kolauksen, kun joukkueen luotettu hyökkääjä Pyörälä loukkaantui epäonnisesti Raumalla pelatussa ottelussa. Nopeasti tapahtuneessa pelitilanteessa vastustajan luistin viilsi Pyörälän jalkaan syvän haavan, ja apuun rientänyt Lukon lääkäri osasi heti arvioida, ettei miehen pelit jatku enää loppukaudella.

“Lääkäri sanoi saman tien, että kausi oli siinä. Oulussa todettiin seuraavana aamuna samaa ja minut lähetettiin suoraan leikkaukseen”, Pyörälä muistelee.

Hyökkääjän leikkaus onnistui hyvin. Seuraavien viikkojen ajan hän joutui totuttelemaan kävelemistä keppien ja jalkatuen kanssa. Kivut ja hankala liikkuminen eivät kuitenkaan estäneet Pyörälää saapumasta jäähallille. Hän suoritti hallin kuntosalilla omaa kuntoutumisohjelmaansa, jonka Kärppien fysiikkavalmentaja Samppa Jaakola oli Terveystalon väen kanssa räätälöinyt.

Pyörälä kertoo, että keppien kanssa täytyi kulkea ensimmäiset seitsemän viikkoa. Vasta touko-kesäkuun vaihteessa hän pääsi ottamaan ensimmäiset hölkkäaskeleet, ja luistinten päälle hän palasi neljä viikkoa sitten. Kauteen valmistautuminen onkin ollut hyökkääjälle aikaisempiin vuosiin verrattuna huomattavasti haastavampaa.

“Luistelukunto on vielä hakusessa, mutta niin se on varmaan kaikilla muillakin kesän jälkeen – minulla vain sillä erotuksella, että olen luistellut terveenä viisi kuukautta sitten. Vielä on juttuja, joita en voi treenata, kuten hyppyjä ja teräviä juoksuja, mutta niitä pääsen tekemään kahden viikon sisällä.”

Pyörälä on saanut olla hyvissä käsissä kuntoutumisensa kanssa. Hän haluaakin lähettää lämpimät terveiset Jaakolalle, fysioterapeutti Vesa Hankkilalle sekä leikkauksen suorittaneelle erikoislääkärille Iikka Lantolle.

“He ovat tehneet hyvää työtä ja sopivasti jarrutelleet aina, kun olen halunnut tehdä enemmän kuin kannattaisi. Luottavaisin mielin olen saanut tehdä heidän kanssaan töitä”, Pyörälä kiittää.

Kärppien harjoituspelit käynnistyivät perjantaina hyväntekeväisyysottelulla Oulu All Starsia vastaan, mutta 38-vuotiasta Pyörälää ei jäällä nähty. Seuraavaksi joukkue pelaa perjantaina Iisalmessa KalPaa vastaan. Pyörälän osallistuminen otteluun on epätodennäköistä.

Ensi viikon perjantaina 16.8. Kärpät suuntaa Pyhäjärven Inmet-areenalle, missä joukkue kohtaa TPS:n. Lipunmyynti otteluun on käynnissä Ticketmasterissa.