19.08.2021

Luleå HF isännöi tänään Kärppiä harjoitusottelun merkeissä. Ottelu käynnistyy kello 18:30 suomen aikaa.

Kärppien ja Luulajan välinen harjoitusottelu on monivuotinen perinne, joka valitettavasti katkesi viime vuonna koronaviruksen aiheuttaman maailmantilanteen vuoksi. Tänä syksynä joukkueet kohtaavat kuitenkin kahdesti; tänään Luulajassa ja 3.9. Oulussa. Kärppien päävalmentaja Lauri Mikkola odottaa innolla kovaa vääntöä joukkueiden välillä.

”Kärppien ja Luulajan välillä on aina ollut hyvät asetelmat vuosien saatossa. Nämä pelit ovat olleet molemmille tärkeitä paikkoja mitata omaa tasoa kauden alla. Molemmat joukkueet tietävät, että kaikki lyövät kaiken tiskiin, ja kamppailut ovat napsun verran kovempia. Lähtökohdat pelille ovat erinomaiset.”

Illan kotijoukkueen pelaajamateriaali on kivenkova. Luleån junioripolkua kulkenut Linus Omark palasi seuraan pitkän tauon jälkeen, ja riveistä löytyy myös kolme nimekästä suomalaista.

”Joukkue on erinomainen. Omark, Julius Honka, Juhani Tyrväinen ja Joonas Rask, mainitakseni vain muutamia. He pelaavat aktiivista lätkää ja paineistavat todella kovaa jatkuvasti. He eivät anna meille hetkenkään rauhaa, mikä tulee olemaan hyvä puntari meille. Paineen alta lähteminen, yhteistyö ja syöttäminen ovat testissä.”

Kärppien ketjukoostumuksia viilataan hienokseltaan tiistain peliin nähden. Jaakko Niskala hyppää mukaan pakistoon, kun Veli-Matti Tiuraniemi huilaa tämän illan ottelusta.  Mika Pyörälä ja Aatu Räty saavat rinnalleen tänään Juhamatti Aaltosen. Kaksi konkaria ja nuori sentteri ovat mielenkiintoinen kombinaatio.

”Spede ja Juhi ovat pelanneet paljon yhdessä ja uskon, että Aatu pääsee siihen hyvin mukaan. Hän pystyy jakamaan kiekkoa hyvin laidoille vauhtiin.”

Kärpät tänään:

Mäenalanen – Wellman – Leskinen
Pyörälä – Räty Aa – Aaltonen
Tieksola – Mustonen – Koblizek
Hermonen – Koskenkorva – Räty Ak

Ohtamaa – Niemelä T
Byström – Niemelä M
Teppo – Niskala
Paaso

Blomqvist
(Kokko)

Luleå – Kärpät käyntiin Suomen aikaa kello 18:30!