09.10.2021

Ilkka Mikkolan juhlailta Raksilassa päättyi jatkoaikajuhliin, kun Ville Koivunen nousi illan ratkaisijaksi. Vauhdikasta ja tunteikasta peliä seurasi Oulun Energia Areenalla yli viisituhatpäinen kauden ennätysyleisö.

Oulun Energia Areenan ilta käynnistyi arvokkaalla seremonialla, jonka päätteksi legendaarisen kahdeksan suomenmestaruuden miehen, Ilkka Mikkolan pelinumero 6 nostetiin Raksilan hallin kattoon. Kärpät sai selvästi illan teemasta oikeanlaista energiaa, sillä verkko heilui TPS:n päässä jo kolmen minuutin pelin jälkeen. Saku Mäenalanen alusti kauden kymmenennellä syöttöpisteellään Atte Ohtamaan ylivoimaosuman ajassa 03:10. Kakkossyötön maaliin nappasi Topi Niemelä, jolle syöttöpiste oli kauden kahdeksas.

TPS ei viihtynyt takaa-ajajana kauaa, sillä Jack Rodewaldin tasoitus syntyi jo heti erän puolivälin jälkeen. Stanislav Galimov torjui Kärppien maalilla avauserässä peräti 12 kertaa. TPS:n Andrei Karejev pysäytti seitsemän laukausta.

Ottelun toisen erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Juuso Pärssisen kaksiminuuttinen kiinnipitämisestä, mutta tapahtumia erästä ei puuttunut. Galimov jatkoi erinomaisia otteitaan pysäyttämällä 13 laukausta ottelun toiseen erään.

Casey Wellmanin ottelu jäi toisessa erässä kesken, kun TPS:n Aleksi Anttalaisen taklaus osui pahasti Wellmania jalkoihin. Tilanteesta ei tuomittu rangaistusta. Päätöserään lähdettiin tutuista 1-1 lukemista.

Tunnetta ei puuttunut myöskään kolmannesta erästä. Kamppailupelaaminen oli kovaa, ja kummallakin joukkueella oli omat mahdollisuutensa ottaa ottelu komentoonsa. Muutamista erinomaisista maalipaikoista huolimatta illan ratkaisu siirtyi jatkoajalle.

Ratkaisija löytyi kotijoukkueen riveistä. Juhamatti Aaltonen ja Ludwig Byström alustivat Ville Koivuselle upeasti maalipaikan TPS:n huonosti ajoitetun vaihdon seurauksena, ja ensimmäistä liigakauttaan pelaava Koivunen iski kauden kolmannella maalillaan Kärpät voittoon.

Stanislav Galimoville kirjattiin 2-1 voitossa huikeat 34 torjuntaa.

Kärppien pelit jatkuvat ensi viikon perjantaina ja lauantaina kahdella perättäisellä kotiottelulla HPK:ta vastaan.