16.10.2021

Kärpät esittelee tänään uuden pelaajan Liiga-tasolla, kun Joona Mourujärvi tekee debyyttinsä miesten peleissä. Samuel Kemppainen saapuu lainalle Kokkolan Hermeksestä paikkaamaan puolustajavajetta.

Kärppien ja HPK:n eilinen kohtaaminen Oulun Energia Areenalla oli Kärppien toisen erän tehohetkestä huolimatta tiukka ja tasainen vääntö, josta ei puuttunut vauhtia tai vaarallisia tilanteita. Perinteisen sanonnan jälkimmäinen osuus tiivistyi puolustaja Jaakko Niskalan loukkaantumiseen, jonka johdosta Kärpät nostaa tänään pelaavaan kokoonpanoon U20-joukkueestaan Joona Mourujärven. Lisäksi Kärpät lainaa yhteistyöseura Kokkolan Hermeksestä puolustaja Samuel Kemppaisen yhden ottelun ajaksi.

Mourujärvi, 19, on Oulussa syntynyt Kärppien kasvatti. Kuluvalla kaudella 170-senttinen puolustaja on pelannut Kärppien U20-joukkueessa kymmenen ottelua tehopistein 1+5=6.

Kemppainen, 21, on syntynyt Oulunsalossa ja kulkenut kiekkoilijana läpi Kärppien junioripolun. Kaudella 2018 – 2019 puolustaja pelasi Kärppien U20-joukkueessa 48 runkosarjaottelua pistein 5+10=15. Samaisella kaudella nuori mies pelasi myös ensimmäisen Liiga-ottelunsa, kun runkosarjan loppusuoralla hänet nostettiin edustusjoukkueen mukaan KalPaa vastaan pelattuun vierasotteluun. Kemppainen kirjautti debyytissään yhden syöttöpisteen, kun Kärpät kärsi jatkoaikatappion luvuin 4-3. Viimeiset kaksi edellistä kautta hän vietti Jukurien organisaatiossa. Tällä hetkellä hän on Kokkolan Hermeksen sopimuspelaaja.

Mourujärvi pelaa numerolla 29, Kemppainen puolestaan numerolla 42.

Myös hyökkäysketjuihin muutoksia

Myös Kärppien hyökkäysketjuissa nähdään pieniä muutoksia, kun Casey Wellman palaa kokoonpanoon. Ykkösketju on ennallaan, mutta Jesse Koskenkorva nousee kakkosketjun keskelle, kun Wellmanin paikka löytyy kolmosketjusta Ville Koivusen ja Juhamatti Aaltosen välistä. Nelosketjussa yhteen on saatettu veljekset Aatu ja Aku Räty sekä Tuukka Tieksola.

Pakistossa Samuel Kemppainen löytyy kolmosparista Veli-Matti Tiuraniemen rinnalta, ja debytantti Joona Mourujärvi pelaa seitsemäntenä puolustajana. Kärppien maalilla aloittaa Stanislav Galimov, varalla Joel Blomqvist. Kärpät tänään:

Mäenalanen – Mustonen – Leskinen
Hermonen – Koskenkorva – Emanuelsson
Koivunen – Wellman – Aaltonen
Tieksola – Räty Aa – Räty Ak

Ohtamaa – Paaso
Byström – Niemelä T
Tiuraniemi – Mourujärvi
Kemppainen

Galimov
(Blomqvist)

Kärpät – HPK käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 17:00. Tervetuloa kannustamaan Kärpät voittoon!