25.02.2022

Kärpät kohtaa HPK:n back-to-back vierasotteluissa Hämeenlinnassa. Damir Musin debytoi, ja Saku Mäenalanen palaa Kärppien kokoonpanoon.

HPK on yksi niistä joukkueista, joka tulee Kärpille poikkeuksellisen tutuksi runkosarjan aikana. Oulu ja Hämeenlinna kohtaavat peräti kuusi kertaa, kun suurin osa joukkueista kohdataan neljästi. Kärpät ja HPK ovat iskeneet yhteen neljästi ennen perjantai-illan kamppailua. Runkosarjan toisella kierroksella kärsityn jatkoaikatappion jälkeen Kärpät on poistunut voittajana kaukalosta kolmesti, luvuin 4-3, 3-0 ja 2-3. Kauden kaksi viimeistä keskinäistä mitellään alkavana viikonloppuna Hämeenlinnassa.

Kärpät avasi peliviikkonsa tiistaina Jyväskylässä, JYPin vieraana. Petter Emanuelssonin hattutemppu, Troy Bourken neljän tehopisteen ilta ja Stanislav Galimovin nollapeli siivittivät Kärpät komeaan 0-6 voittoon. Venäläishyökkääjä Kirill Slepets kirjautti ensimmäisen tehopisteensä kärppäpaidassa syötettyään Julius Hermosen 0-6 maalin.

Viikonlopun pelit ovat Kärpille elintärkeitä. Niiden jälkeen runkosarjaa on Kärppien osalta jäljellä vain yhdeksän ottelua, ja joukkue taistelee paikasta kuuden parhaan joukossa äärimmäisen tasaisessa sarjataulukossa. Kärpät on tällä hetkellä seitsemäntenä.

HPK:llakin JYP-voitto alla

Alkukaudella kriiseillyt ja valmentajaakin vaihtanut HPK on tällä hetkellä sarjataulukossa neljäntenä. Ero Kärppiin on vain kolme sarjapistettä, mutta hämeenlinnalaiset ovat pelanneet kaksi peliä vähemmän. HPK nappasi viimeisimmät kolme sarjapistettä Kärppien tapaan JYPiltä, kun joukkue isännöi jyväskyläläisiä Pohjantähti Areenalla. Peräti 12 HPK-pelaaja kirjautti tehopisteitä 5-3 voitossa.

HPK:n kultakypärää kantaa tänään kanadalainen Michael Joly, joka on pisteillä 16+23=39 joukkueensa tehokkain pelaaja. Joly ratkaisi Kärppien ja HPK:n kauden ensimmäisen keskinäisen jatkoaikamaalillaan, ja kirjautti pisteen myös toisessa kohtaamisessa. Viikko sitten perjantaina Joly löi tiskiin hurjat tehot 2+2=4, kun HPK kaatoi HIFK:n maalein 4-2. Joly hyökkää tänään HPK:n ykkösketjussa yhdessä Patrick Harperin ja Antti Pihlströmin kanssa.

25-vuotias Arttu Pelli on joukkueensa tehokkain puolustaja pistein 10+12=22. Kouvolalaissyntyinen Pelli sivuaa pisteillään jo uransa tehokkainta kautta, vaikka HPK:lla pelamaatta vielä 13 ottelua runkosarjasta.

Tänään sivussa oleva HPK-maalivahti Daniel Lebedeff johtaa Liigan maalivahtitilastoja torjuntaprosentin ja päästettyjen maalien keskiarvon osalta. Tänään pelaava, ja suuremman torjuntavastuun tällä kaudella kantanut Eetu Laurikainen on molemmissa tilastoissa viidentenä.

Damir Musin debytoi Kärppien puolustuksessa – Takavuosien tehoketju saatettu yhteen

Kärppien kokoonpanossa nähdään tänään kourallinen muutoksia, ja erityinen mielenkiinto kohdistunee kahteen asiaan. Puolustaja Damir Musinin debyyttiin ja Kärppien ykkösketjuun; Saku Mäenalanen – Antti Kalapudas – Ville Leskinen.

Musin, 27, liittyi Kärppiin loppukauden kattavalla sopimuksella KHL-seura Vityaz Podolskista. Venäläispuolustaja muodostaa Kärppien kolmosparin yhdessä Jaakko Niskalan kanssa. Musinin pelinumero on 67.

Neljänteen peliinsä Kärppiin paluun jälkeen valmistautuva Antti Kalapudas saa tänään rinnoilleen tutut ketjukaverit, kun kaudella 2016 – 2017 Kärppien paidassa pirteästi esiintynyt Mäenalanen – Kalapudas – Leskinen -kolmikko on saatettu yhteen Kärppien ykkösketjuksi. Antti Kalapudas pukee tästä ottelusta eteenpäin Kärpissä ylleen numeron 19.

Kärpät tänään:

Mäenalanen – Kalapudas – Leskinen
Wellman – Bourke – Emanuelsson
Slepets – Pyörälä – Aaltonen
Koivunen – Hyry – Räty
Hermonen

Byström – Niemelä T
Paaso – Niemelä M
Musin – Niskala

Galimov
(Blomqvist)

HPK – Kärpät käyntiin kello 18:30. Suora lähetys ottelusta C Moressa ja Radio Cityssä!