30.10.2020

Kotijoukkueen tehokas minuutti ottelun toisessa erässä oli Kärpille liikaa, kun Lukko piti sarjapisteet Raumalla maalein 2-1. Aleksi Mustonen iski ensimmäisen maalinsa kärppäpaidassa.

Avauserä oli kokonaisuutena hyvin rikkonainen. Kummankin joukkueen ylivoimaviisikot pääsivät hakemaan osumaa peräti kolme kertaa, mutta palkintoa ei kummallekaan suotu. Lukon ylivoima oli kaksikosta terävämmän oloinen, ja aktiivinen alivoima loi jatkuvalla paineellaan useita hyviä vastaiskun paikkoja. Patrik Rybar oli kuitenkin hereillä Kärppien maalilla. Slovakkivahdille kirjattiin avauserässä 11 torjuntaa. Virkaveli toisessa päässä selvisi kolmella torjunnalla.

Toinen erä oli kotijoukkueelta vahva ja tehokas esitys. Erän puolivälin tienoilla Lukko iski kahteen otteeseen alle minuutissa. Ensin Vili Saarijärvi osui Sebastian Revon ja Julius Mattilan tarjoilusta, ja 58 sekuntia myöhemmin Robin Press tuplasi joukkueensa johdon. Syöttöpisteet nappasivat Ville Heinola ja Pavol Skalicky. Kärppien peliin ei toisessa erässä löytynyt tarvittavaa rentoutta, vaan kolmatta erää kohti lähdettiin Lukon 2-0 johdossa.

Kolmannessa erässä Kärpät osoitti piristymisen merkkejä. Syötöt alkoivat napsua terävämmin lapaan ja kaksinkamppailuvoitot tuottivat mahdollisuuksia nopeisiin vastahyökkäyksiin. Puolittaisia maalipaikkoja syntyi kourallinen, ja mukaan mahtui myös pari erinomaista tonttia, jotka kuitenkin päättyivät Oskari Setäsen varusteisiin. Kärppien illan avausmaalia saatiin odotella päätöserän jälkimmäiselle puoliskolle asti, kunnes Aleksi Mustonen toi joukkueensa ylivoimalla maalin päähän ensimmäisellä liigaosumallaan Kärppien paidassa. Osuma jäi lopun rynnistyksestä huolimatta Kärppien ainoaksi, ja Lukko piti pisteet kotonaan maalein 2-1.

Ottelun lehdistötilaisuus:

Kärppien pelit jatkuvat huomenna Porissa, kun Kärpät ja Ässät kohtaavat kello 17:00 alkavassa ottelussa.