26.11.2021

Kärpät matkusti eilen Helsinkiin, missä joukkue käynnistää back-to-back -viikonlopun vierasottelulla HIFK:ta vastaan. Mikko Niemelä ja Saku Mäenalanen palaavat kaukaloon sairastuvalta.

Kärpät lähtee viikonlopputuplaan sarjataulukon kakkossijalta. Kolme ottelua enemmän pelannut KooKoo on kuitenkin iskuetäisyydellä, kolmen pisteen päässä. Tämän illan vastustaja HIFK kärkkyy viidennellä sijalla mahdollisuuksia kavuta ylöspäin, sillä eroa Kärppiin on vain kaksi pistettä. Sanomattakin lienee selvää, että sarjataulukon kärkikuusikko on tällä hetkellä äärimmäisen tasainen.

HIFK:lla on allaan tyylikäs 3-0 voitto SaiPasta kotiyleisönsä edessä. Ailahtelevasti kauden startannut joukkue on ollut terävässä tuloskunnossa jo hetken aikaa; 13 edellisessä ottelussaan HIFK on jäänyt ilman pisteitä vain kerran. Kyseessä oli 2-5 tappio sarjakärki KooKoolle.

Kukaan yksittäinen pelaaja helsinkiläisten riveistä ei ole tällä kaudella suuremmin mässäillyt pisteillä. Silti joukkue on tehnyt toiseksi eniten maaleja kaikista joukkueista, yhteensä 74 kappaletta. Edellä on ainoastaan Kärpät, joka on iskenyt yhden maalin enemmän. Erikoistilanteissa HIFK ollut myös sarjan kärkipäätä. Ylivoima on kolmanneksi tehokkainta ja alivoima viidenneksi varminta.

Mäenalanen ja Mikko Niemelä takaisin kaukaloon

Kärpät saa tänään kokoonpanoonsa tuoreita jalkoja sairastuvalta, kun Saku Mäenalanen ja Mikko Niemelä ovat toipuneet pelikuntoisiksi. Mäenalanen loukkaantui kuun alussa pelatussa Karjala-turnauksessa, joten tauko peleistä ei venynyt kovin pitkäksi. Niemelän edellisestä ottelusta sen sijaan on lähes seitsemän viikkoa aikaa. 31-vuotias puolustaja pelasi edellisen kerran 9.10. kotiottelussa TPS:ää vastaan.

Mäenalanen on summannut tällä kaudella pelaamassaan 20 ottelussa 3+14=17 tehopistettä. Niemelällä on allaan 11 ottelua pistein 1+2=3. Niemelän tehotilaston lukema, +5, on joukkueensa kolmanneksi paras.

Mäenalanen kärkiketjuun – Niemelä Ronkaisen rinnalle

Kappale kokoonpanoissa nähdään odotetusti hienosäätöä Mäenalasen ja Niemelän paluun myötä. Kärpät tänään:

Pyörälä – Koskenkorva – Mäenalanen
Wellman – Bourke – Emanuelsson
Koivunen – Mustonen – Aaltonen
Hermonen – Hyry – Räty

Ohtamaa – Rindell
Byström – Niemelä T
Ronkainen – Niemelä M
Niskala

Galimov
(Kokko)

HIFK – Kärpät käyntiin Helsingissä kello 18:30. Suora lähetys ottelusta C Moressa!