16.12.2022

Tappara – Kärpät 3-2 (vl)

Kärpät kohtasi joulutaukoa edeltävässä ottelussaan perjantai-iltana Nokia Arenalla Tapparan. Maajoukkuekomennuksien sekä loukkaantumisten vuoksi Kärpät lähti iltaan uusitulla kokoonpanolla. Tiukka vääntö ratkesi vasta voittomaalikilpailussa, jossa kotijoukkue onnistui oululaisten harmiksi vetämään lopulta pidemmän korren.

Keskiviikon kotiottelussa kaksi osumaa iskenyt hyökkääjä Ville Leskinen avasi perjantain maalihanat jo avauserän alussa. Tappara onnistui kuitenkin hyödyntämään ensimmäisen ylivoimansa erän loppupuolella hyökkääjä Niko Ojamäen johdolla.

Kärppien rivit harvenivat entisestään kesken ottelun, ja toisesta erästä eteenpäin maalinsuuta vartioi pelin aloittaneen Joel Blomqvistin sijaan Leevi Meriläinen. Ajassa 27:52 hyökkääjä Julius Junttila vei kauden viidennellä maalillaan Kärpät johtoon, mutta hetkeä myöhemmin kotijoukkueen onnistui kuitata tämä hyökkääjä Kristian Tanuksen johdolla.

Kolmannessa erässä ei enää maaleja nähty. Varsinaisen peliajan viimeisillä sekunneilla Tapparalle avautui mahdollisuus johto-osumaan rangaistuslaukauksen myötä. Meriläinen torjui varmoin ottein tämän yrityksen, ja illan loppuratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoajalla nähtiin useita maalitilanteita kummassakin päädyssä, mutta verkko ei tämän viisiminuuttisen aikana heilunut. Tiukan väännön päätteeksi lisäpiste jäi voittomaalikilpailun jälkeen Tampereelle.

Illan maalikooste:

Seuraavan kerran Kärpät pelaa tapaninpäivänä. Tuolloin otteluohjelmassa on luvassa vieraspeli JYPiä vastaan.